Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Як вміло застосувати прянощі, щоб овочі були не лише корисними, але й смачними

Як вміло застосувати прянощі, щоб овочі були не лише корисними, але й смачними

27-05-2020
Часто корисна їжа здається нам прісною і безликою, часом навіть оригінальні комбінації різних продуктів не призводять до бажаного результату. Пікантність і неповторність самій простій страві можуть додати прянощі — рослинні речовини, що володіють особливим ароматом і пекучим смаком.

Прянощі не лише покращують смакові якості їжі. Найголовнішою їх властивістю є здатність посилювати секрецію слини, яка містить травні ферменти. Отже, спеції й прянощі активізують травлення й обмінні процеси. Стимулюючи перистальтику, прянощі покращують роботу кишечника, тим самим зменшують всмоктування холестерину. Спеції мають високу калорійність, але вони не впливають на енергетичну цінність їжі із-за використання в мінімальних дозах.

Цвітна капуста

До страв з цвітної капусти підходять кріп, кінза, орегано, базилік, карі. Дуже добре у посуд із цвітною капустою додати гірчицю, олію і кмин. Це один з небагатьох овочів, до якого підходять майже всі спеції, незалежно від того, запікаєте, відварюєте або готуєте суп-пюре.

Кабачки й цукіні

Кабачки й цукіні мають дуже ніжний м'якуш, тому їх варто приправляти більш м'якими прянощами, такими, як петрушка, базилік, орегано, каррі. Всупереч тому, що часник не відноситься до м'яких представників, він відмінно підходить до даних овочів. Добре поєднується блюдо з кабачків з ріпчастою цибулею і селерою в будь-якій формі. З перців більше підходить білий мелений, ніж чорний або червоний.

Морква

До морквяних страв чудово підійдуть звичні нам спеції: кмин, розмарин, петрушка, кріп, кінза і цибуля. Якщо готуємо десерт, то можливі й більш незвичайні поєднання з імбиром, мускатним горіхом, корицею.

Буряк

З буряком поєднуються такі прянощі, як перець, коріандр, кмин, петрушка, часник, цибуля (зелена і ріпчаста). Підкреслити яскравість бурякової страви допоможуть зерна граната, волоський горіх, чорнослив, солодкі родзинки, оливкова олія, бальзамічний оцет, легкий салатний майонез. Підійдуть до буряка менш звичні поєднання з меленою корицею, гвоздикою і запашним перцем.

Броколі

Щоб зберегти всі корисні властивості, броколі краще готувати на пару. Для посилення смаку в броколі добре додавати такі спеції: часник, кмин, розмарин, майоран. Також броколі добре поєднувати з іншими продуктами, такими, як гриби, сир, бекон, томати. До страв з броколі відмінно підходять соєвий соус, кунжутна олія, лимонний сік, часник і гірчиця.

Спаржа

Приготована на пару, обсмажена або бланшована, спаржа ідеально поєднується з майораном, розмарином і естрагоном. Можна приправляти спаржу меленою гвоздикою, мускатним горіхом, кмином. Гостроту і яскравість додадуть червоний і кайєнський перець. Парову спаржу відмінно доповнять тертий сир, лимонний сік, гірчиця, оливкова і кунжутна олії.

На головну сторінку

«    Травень 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини