Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Зеленського може очікувати доля Януковича. Кагарлик – сигнал, що процес пішов

Зеленського може очікувати доля Януковича. Кагарлик – сигнал, що процес пішов

27-05-2020
Врадіївка нагадувала про повну деградацію системи. Кагарлик – це нагадування про майбутню деградацію суспільства

Трагічні події у Кагарлику все частіше порівнюють із подіями у Врадіївці. Але насправді порівняти Врадіївку і Кагарлик можна буде виключно у політичному сенсі.

Врадіївка стала, багато в чому, прелюдією до Майдану 2013-2014 років. Вона підірвала авторитет тодішнього міністра внутрішніх справ і продемонструвала гризню у оточенні Віктора Януковича. Оточення тодішнього глави держави було готовим боротися за владу і фінансові потоки без розуміння того, до яких суспільних наслідків може привести ця боротьба, яким може бути результат резонансу тієї чи іншої справи. В результаті до Майдану Янукович прийшов уже значно ослабленим, його у буквальному сенсі слова не було кому захистити, крім бійців елітних підрозділів. У Януковича залишилися старі вороги, патріоти України, а от байдуже населення - виборці Януковича - відчували огиду до свого недавнього кумира. Програв і Янукович, і ті, хто допустив Врадіївку, і ті, хто використовували трагедію заради боротьби із конкурентами. І в цьому сенсі Зеленського, якого оточують такі ж непримиренні і жадібні соратники, як і Януковича і якого підтримує таке ж байдуже до майбутнього країни населення, як і Януковича, цілком може очікувати доля Януковича. Кагарлик - це сигнал того, що процес пішов, - пише Віталій Портников для Еspreso.tv.

Врадіївка стала, багато в чому, прелюдією до Майдану 2013-2014 років

Але у Кагарлика є і куди більш похмурі наслідки, на тлі яких доля Зеленського може виглядати усього лише дрібною деталлю у загальній картині можливої ​​катастрофи. Врадіївка нагадувала про вседозволеність, про повну деградацію системи. Кагарлик - це нагадування про майбутню деградацію суспільства.

Адже, власне, який злочин "розкривали" поліцейські з Кагарлика? Дрібну крадіжку! Злочин, який вже точно не вимагав від них таких "зусиль". Але дуже скоро саме такі дрібні крадіжки в магазинах стануть - якщо вже не стали - можливістю виживання для тисяч людей.

Ми повертаємося у 1990-ті роки. Фінансових потоків буде не вистачати на всіх "господарів життя". І від того, що ці господарі перейменували себе на "слуг", безпеки в їхньому житті буде не більше, а менше, а саме життя стане коротшим. Набагато коротшим. Тим більше тоді, коли відкривається ринок землі.

Фінансових потоків буде не вистачати на всіх "господарів життя"

Але основній масі населення буде не до їхніх проблем. Основна маса буде виживати. І дрібна крадіжка стане частиною побуту. При цьому основна частина населення буде ставитися до такого способу життя як до норми - не ми такі, а життя таке. Зате вимога зупинити злочинність стане головною вимогою бізнесу - насамперед дрібного і середнього. І тут - парадокс. Цей бізнес не є опорою популістської влади, однак він є її частиною. У кожного поважного "господаря життя" - ой, вибачте - "слуги народу" є ресторанчик. Або ломбардик. Так-так, в наших умовах саме пограбування ломбарду може стати злочином століття! А ви що думали?

Так поліція - особливо на місцях - перетворюється на останню греблю. На останню можливість захистити тих, у кого хоч щось ще є від тих, у кого вже нічого немає. І найближчими роками не буде - тим більше, якщо вони переоберуть свою безвихідь на другий термін.

І деякі поліцейські вже почали відчувати цю свою "потрібність" і цю свою вседозволеність. Кагарлик - не просто доказ цього.

Кагарлик - це спогад про майбутнє.

Джерело статті: Виталий Портников

На головну сторінку

«    Травень 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини