Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Мер Овруча звернувся до місцевих жителів та розповів, що насправді відбулося з гінекологічним відділенням

Мер Овруча звернувся до місцевих жителів та розповів, що насправді відбулося з гінекологічним відділенням

02-06-2020
Звернення міського голови щодо закриття гінекологічного відділення КНП «Овруцька міська лікарня»

Останніми днями жителів району сколихнула новина про закриття гінекологічного відділення у міській лікарні. Я, як міський голова, дуже вдячний Левківському П.І. за те, що він, як голова профільної депутатської комісії міської ради почав, хоч із запізненням, перейматися лікарнею Овруцької міської ради. Станом на 01.01.2018 року лікарня була передана районом у комунальну власність міста з великою заборгованістю по виплаті заробітної плати та не перерахованою індексацією на неї за період з 2015 року. Борг перед персоналом по сумарним виплатам становив понад 7,6 млн. грн., а у 2019 році – 5,6 млн. грн.

Коли гостро постало питання щодо залишення Овруцької міської лікарні лікарнею інтенсивного лікування в районі, з метою забезпечення надання медичної допомоги нашим громадянам безпосередньо у лікарні міста, а не в лікарні міста Коростень, депутат Левківський П.І. не збирав підписи від людей та не закликав у соцмережах до відкритих дій на підтримку закладу.

Розпорядженням КМУ «Про затвердження переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року» сформований перелік опорних закладів охорони здоров’я у Житомирській області. Відповідно до нього визначено лише 7 лікарень з вказаним статусом із 23 районів області. Завдячуючи Департаменту охорони здоров’я області, лікарям, медичному персоналу, адміністрації лікарні, КНП «Овруцька міська лікарня» стала 4 опорною лікарнею інтенсивного лікування у зазначеному переліку. На даний час, укладені договори з Національною службою охорони здоров’я України, за якими наша лікарня отримала 14 пакетів медичних послуг. Додатково 2 медичні послуги від НСЗУ ми отримали для проведення виплат медичному персоналу, який прямо задіяний в роботі з пацієнтами з COVID -19, за що я особисто, як очільник громади, вдячний Президенту України.

За майже два з половиною роки адміністрація, завідуючі відділень та інший персонал лікарні довели свою професійну готовність щодо надання якісних медичних послуг громадянам Овруцького і Народицького районів, а також Словечанської громади, та будуть продовжувати це робити і надалі. Адже, неможливо за декілька років відновити швидко та у відповідності до ваших побажань те, що було зруйноване протягом десятиліть.

На даний час в лікарні функціонує 10 відділень для надання стаціонарної медичної допомоги. Що стосується закриття гінекологічного відділення, то пропозицій стосовно даного питання, а також об’єднання відділень у лікарні від керівництва закладу до міської ради не надходило. Тому для мене є незрозумілою позиція депутата Овруцької міської ради Левківського П. І., який виніс на розгляд сесії питання, що не підтверджене жодними фактами, та додатково спричинив ажіотаж у соціальній мережі з даного приводу, а також залишив образливі вислови щодо інших депутатів. Як голова Овруцької міської ради, я прошу вибачення перед всім депутатським корпусом за цинічні вислови депутата Левківського П.І. На мою думку, своїми словами він образив не лише депутатів Овруцької міської ради, а й усіх виборців, які їх обрали. А це – 34 тисячі жителів нашої громади.

Вважаю за доцільне, як Овруцький міський голова, винести на розгляд чергової сесії Овруцької міської ради питання дотримання Левківським П.І. депутатської етики та норм Закону України «Про статус депутатів місцевих рад».

Водночас, звертаюсь до голови комісії з депутатської етики та правопорядку Овруцької міської ради з проханням винести першим у порядку денному на розгляд чергового засідання комісії питання щодо дотримання депутатом Левківським П.І. правил депутатської етики з подальшим розглядом на сесії Овруцької міської ради.

Шановні мешканці громади, ви розумні та досвідчені люди! Не піддавайтесь інформаційним маніпуляціям певних осіб, які з корисливих мотивів вводять вас в оману та використовують як інструмент у боротьбі для досягнення власних цілей. Наразі оманливі дописи та відеозвернення в соціальних медіа, які є основним джерелом новин для більшості, непомітно згуртовують вас до певного середовища однодумців, негативно налаштованих до кропіткої роботи в нашій громаді.

Будьте пильними та вимагайте підтвердження інформації, яку вам надають.

З повагою, Овруцький міський голова Іван Коруд

На головну сторінку

«    Червень 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Новини