Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
На Радомишльщині у єдиному в Україні пункті спецконтролю фіксують сейсмічні сигнали з усього світу

На Радомишльщині у єдиному в Україні пункті спецконтролю фіксують сейсмічні сигнали з усього світу

04-06-2020
Землетруси, вибухи в промислових кар’єрах і ядерні випробування в Україні та в усьому світі реєструє єдиний в Україні пункт спеціального контролю, який знаходиться на території Радомишльського району. З початку року там обробили близько 30 сигналів природних коливань земної кори.

Ігор Корнієнко, заступник начальника Головного центру спеціального контролю: "Завдання аналітиків і чергового – встановити природу цього землетрусу, проаналізувати, наскільки він потужний і до чого він може призвести. Від 5 до 7 хвилин – і ДСНС знає про ці події. Дуже багато землетрусів відбувається по території України, але люди не всі їх відчувають. Землетруси реєструють приладами, але поріг відчуття не перевищений, бо менше 3 балів. Вчора був землетрус в районі гір Вранче в Румунії, але його відчули і на території південно-західної частини Одеської області. Протягом 2020 року було зареєстровано і оброблено біля 30 сигналів з території України, але не всі їх відчували люди".

Коливання земної кори фіксують сейсмічні станції, яких в Україні є більше десятка. Інформація з них передається до Національного центру даних, який і визначає природу цих коливань, каже Ігор Корнієнко.

3 червня у Головному центрі спеціального контролю зафіксували потужний землетрус на території Чилі. За словами заступника начальника головного центру спеціального контролю Олександра Лящука, фіксація сейсмічних сигналів з усього світу відбувається для контролю за процесом ядерних випробувань у світі.

Олександр Лящук: заступник начальника Головного центру спеціального контролю: "Ми фіксуємо сигнали з усієї планети для того, щоб розрізнити, чи це є ядерний вибух, чи ні. Ряд країн подумують, щоб створити ядерну зброю і випробувати, тому треба моніторити сейсмічну обстановку на території всієї земної кулі. Багато об’єктів критичної інфраструктури розташовані на території України. Це і атомні електростанції, і інші небезпечні виробництва, на які може впливати сейсмічна активність".

Юрій Андрущенко, керівник відділом науково-дослідного випробування: "В результаті землетрусу відбуваються зміщення частинок земної кори. Ці зміщення реєструються приладом, який передає відповідну інформацію".



Авторка: Аліна Домбровська

Камера: Сергій Базилюк


Джерело статті: suspilne.media

На головну сторінку

«    Червень 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Новини