Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
На Житомирщині через неврожай зібрали вдвічі менше полуниці

На Житомирщині через неврожай зібрали вдвічі менше полуниці

17-06-2020
На Житомирщині через несприятливі погодні умови – неврожай полуниці. Фермери кажуть, що ягід порівняно з минулим роком вродило в два рази менше. Вартість одного кілограма коливається в межах 70-90 гривень.

Жителька с. Висока Піч Ніна Алпатова розповідає, що цього року полуниці значно менше, ніж торік. За її словами, врожаю вистачає лише для власних онуків:

"Щойно зібрала маленьку миску врожаю. Зараз занесу онукам. Більше немає. Минулого року ми збирали набагато більше з такої грядки. А зараз полуниці на ній зовсім мало і вона дуже дрібна. Якщо кущ молодий, то на ньому більше ягід. А на тих кущах, які родять декілька років, полуниця вже дрібна. Минулого року був набагато більший врожай, тому що були більш сприятливі умови".

Кореспонденти Суспільного дорогою до полуничного базару у селі Висока Піч поспілкувалися з людьми, які продають полуницю біля своїх будинків. Володимир розповів, що зараз продає перший врожай, який вдалося зібрати:

"Якщо порівнювати з минулим роком, то зібрав лише третю частину полуниці. Два попередні вибори померзли. Цього року ми вибираємо полуницю перший раз, тому я не скажу вам точно, але з ділянки у три сотки особливо більше і не буде".

На полуничному базарі у Високій Печі вартість одного кілограма ягід коливається від 70 до 90 гривень. Продавчиня Наталія каже, що ціна більша, ніж минулого сезону, саме через малий врожай:

"В цьому році померзло дуже багато, а потім ще й сухо було. Ягода раніше пішла – і рання, і звичайна – майже вся разом. А кілограм продається, як прийдеться. Прийшов покупець, і дивишся, чи є в нього гроші, чи немає".

Про поганий врожай говорить і ще одна продавчиня з Високої Печі – зі слів Галини, через поганий врожай немає і збуту:

"Врожай дуже поганий. Померзла, мабуть, четверта частина того, що було. Через поганий врожай і збуту немає. Сидиш з цією коробочкою тут день, поки її продаси. Ось дві коробочки – це все, що вибрала. У нас там трохи для себе, то якщо залишок є, то й продали, а так, то немає, що продавати".


Еколог Володимир Дубовий розповів Суспільному, що причина цьогорічного неврожаю полуниці в несприятливих погодних умовах:

"Суха осінь, майже відсутня зима, посушливий початок весни – все це вплинуло на врожайність полуниці. Тому і склалася така ситуація. Також на врожайність вплинуло інтенсивне розмноження личинок травневого хруща. Травень був дощовим. В середньому, випало до 100 мілілітрів опадів за місяць. Це доволі багато".



Автор: Сергій Косюченко

Камера: Віктор Підвисоцький


Джерело статті: suspilne.media

На головну сторінку

«    Червень 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Новини