Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
ЮРІЙ ЮЗВИНСЬКИЙ ПРО РОБОТУ «ІНСПЕКЦІЇ З БЛАГОУСТРОЮ М. ЖИТОМИРА», ДІЯЛЬНІСТЬ НА ОКРУЗІ ТА ПРОБЛЕМИ ЖИТЛОВОГО ФОНДУ

ЮРІЙ ЮЗВИНСЬКИЙ ПРО РОБОТУ «ІНСПЕКЦІЇ З БЛАГОУСТРОЮ М. ЖИТОМИРА», ДІЯЛЬНІСТЬ НА ОКРУЗІ ТА ПРОБЛЕМИ ЖИТЛОВОГО ФОНДУ

03-07-2020
Робота КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» безпосередньо впливає на те, як виглядає і функціонує наше місто. Підприємство – є багатофункціональне, підтримує порядок, вирішує багато важливих питань та нагальних проблем, контролює стан існуючого благоустрою території міста. Про те, що входить у сферу діяльності Інспекції, наскільки вирішена проблема стихійної торгівлі та чи допомагає мандат депутата при вирішенні питань підприємства – розповідає директор КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Юрій Юзвинський.

ЮРІЙ ЮЗВИНСЬКИЙ ПРО РОБОТУ «ІНСПЕКЦІЇ З БЛАГОУСТРОЮ М. ЖИТОМИРА», ДІЯЛЬНІСТЬ НА ОКРУЗІ ТА ПРОБЛЕМИ ЖИТЛОВОГО ФОНДУ


Під час карантину КП «Інспекція з благоустрою м. Житомир» продовжувало працювати. Ваші інспектори перевіряли дотримання правил карантину. Як на це реагував місцевий бізнес?

Під час карантину інспектори лінійного відділу продовжували виконувати свої прямі службові обов’язки, оскільки на адресу підприємства не переставали надходити скарги, заяви щодо виявлених порушень існуючого благоустрою, юридичні та фізичні особи незалежно від карантину виконували аварійні та планові роботи з тимчасовим порушенням благоустрою, які необхідно було контролювати.

З початку карантину працівники лінійного відділу були залучені до складу мобільних груп, робота яких полягала в контролі за виконанням посадовими особами суб’єктів господарювання вимог, передбачених у Місцевому плані організаційних, профілактичних та протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню COVID-19 серед населення міста. Інспектори перевіряли чи використовуються працівниками на об’єктах господарювання засоби індивідуального захисту, чи є антисептики, а також наявність графіку прибирання та дезінфекції приміщень.

Рейди здійснювало чотири мобільних групи, від нашої Інспекції до роботи було залучено всіх інспекторів. Було перевірено близько 1200 об’єктів, зауваження, які фіксувались передавались щоденно до управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Житомирської міської ради. Далі вживалися відповідні заходи реагування та передача матеріалів до Національної поліції. За результатами роботи робочих груп підприємство направляло на юридичні адреси суб’єктам господарювання відповідні приписи.

Чи були конфлікти?
Бізнес у нас свідомий, усі реагували нормально, ніхто не конфліктував, навіть, якщо були зауваження.
Це був психологічно важкий час. Ми дуже переживали за наших співробітників. Тоді усе це тільки розпочиналося, згадайте, який був тиск. Виконавчий комітет Житомирської міської ради забезпечив наших інспекторів засобами індивідуального захисту – респіратори, ми придбали рукавички та антисептики.
Робота по контролю за виконанням профілактичних та протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню COVID-19 серед населення міста продовжується.

Більшість комунальних підприємств в місті є дотаційними, як на рахунок Інспекції?
КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» – це, напевно, одне з небагатьох комунальних підприємств міста, яке не дотується з міського бюджету. Ми підприємство, яке не просто заробляє на свої потреби і виходить в «нуль», ми ще й організували роботу так, що отримуємо прибуток.

Ми утримуємо ринок «Хлібний», здійснюємо демонтаж незаконних МАФів (тимчасових споруд) та реклами за рішенням виконкому, видаємо контрольні картки на тимчасове порушення благоустрою, утримуємо соціальні ринки.
У 2017 році виконавчим комітетом Житомирської міської ради прийнято рішення про демонтаж металевих конструкцій, непридатних для здійснення торгівлі, в яких реалізовували свій товар квіткарі на ринку «Хмільники». Виконавчий комітет вирішив, що квіткарям потрібен павільйон і він був побудований силами Інспекції. На даний час квіткарі мають комфортне торгове місце, сплачують за оренду місць, і платять пайову участь, яка перераховується до бюджету міста.

Крім того, Інспекція надає ряд додаткових послуг. У нас можливо замовити послугу з прибирання території, косінню трави, зрізання зелених насаджень, оренди секційного паркану для тимчасового огородження місць виконання будівельних чи земляних робіт.

Про який розмір прибутку йде мова?
У 2016 році наш чистий прибуток складав 210 тисяч гривень, у 2017 році – 871 тисячу, 2018 рік – 391. У 2019 році прибуток склав всього 18 тисяч, такий незначний прибуток викликаний тим, що Інспекція утримувала 3 громадські вбиральні, тариф на відвідування яких складає 3 гривні і є збитковим.

Якщо говорити про податки, то за минулий рік до бюджетів усіх рівнів Інспекція сплатила 3,8 мільйона гривень податків.
За дорученням Житомирської міської ради КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» укладає договори про пайову участь в утримані об’єктів благоустрою на території міста. При плані в 2 мільйони 70 тисяч гривень, Інспекція зібрала за 2019 рік 2 мільйони 335 тисяч гривень.

Як працює підприємство зсередини?
В Інспекції функціонує 5 відділів: господарський відділ займається прибиранням територій; відділ оперативного реагування – відповідає за демонтаж самовільно розміщених об’єктів зовнішньої реклами та МАФів (тимчасових споруд); комерційний відділ видає контрольні картки на тимчасове порушення благоустрою, укладає договори про пайову участь в утриманні об’єктів благоустрою.; екологічний відділ зі своїми повноваженнями.

5-й відділ – лінійний. Він є стержнем підприємства. Інспектори відділу здійснюють щоденний контроль за існуючим станом благоустрою, реалізовують заходи спрямовані на його покращення, вирішують питання щодо утримання в належному санітарному стані території міста, відновлення порушеного благоустрою після проведення ремонту та прокладання підземних інженерних мереж та інших робіт пов’язаних з тимчасовим порушенням благоустрою. Здійснюють контроль за розміщенням зовнішньої реклами та тимчасових споруд на об’єктах благоустрою.

В обов’язки працівників відділу входить складна і відповідальна робота – це складання протоколів про вчинення адміністративних правопорушень. Якщо, наприклад, десь на території міста проводяться самовільні роботи (розкопка, складування будівельних матеріалів та інше), або територія прилегла до об’єктів господарювання не прибрана та утримується в неналежному санітарному стані, туди виїздить інспектор та вчиняє дії відповідно до наданих повноважень, фіксує факт порушення та вживає відповідні заходи реагування щодо усунення виявлених порушень.

Також не менш відповідальна робота, яка виконується інспекторами лінійного відділу - це розгляд скарг та заяв, які надходять на адресу підприємства. Чому важка та відповідальна, тому що полягає в спілкуванні з заявниками на місці вчинення можливого правопорушення і в більшості випадків рішення інспектора є ключовим фактором для вирішення скарги або заяви. В своїй роботі інспектор співпрацює з іншими структурними підрозділами підприємства.

Для чого підприємству екологічний відділ?
Представники відділу екології входять до складу декількох комісій, зокрема, це комісія з обстеження зелених насаджень та комісія по поводженню з безхазяйними відходами. Також відділ контролює дотримання норм водного кодексу у місті, дотримання вимог щодо охорони атмосферного повітря.

На вашу думку, питання стихійної торгівлі у місті вже вирішене?
Її, як мінімум, стало значно менше. Раніше вона була розпорошена по всьому місту, задачею міського голови було її впорядкувати. Для цього були створені соціальні майданчики. Зараз вони функціонують на перехресті вулиць Довженко і Велика Бердичівська, проспекті Миру 8, 10 та вулиці Небесної Сотні, 8-10. За цими адресами торгівля йде жваво, люди продають свою городину та продукцію сільського господарства. З боку підприємства постійно здійснюється прибирання, а наші інспектори слідкують за дотриманням санітарно-епідемічних норм при здійснені реалізації продукції.

Такий майданчик також є і на Корбутівці, але там чомусь люди не хочуть продавати свою продукцію. Павільйон здебільшого пустує.

Депутатський мандат допомагає Вам відстоювати інтереси КП «Інспекція з благоустрою»?
Не стільки інтереси підприємства, як міста. Мій депутатський мандат дає змогу вирішувати деякі проблемні питання швидше, ніж, якщо б це робилося через Інспекцію. Законом України «Про статус депутатів місцевих рад» передбачається, що я можу звертатися з депутатським зверненням до різних органів, підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, розташованих на території Житомирської ОТГ.

Наприклад, якщо наші інспектори фіксують порушення і для вирішення питання необхідна додаткова інформація, розпорядниками якої є структурні підрозділи виконавчого комітету Житомирської міської ради або інші суб’єкти, то швидше інформація надається на депутатське звернення, аніж на звернення КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» за моїм підписом, оскільки це передбачено діючим законодавством. Тому не буду приховувати, що в таких випадках я користуюся своїми повноваженнями депутата. В таких ситуаціях це мій прямий обов’язок.

Вистачає часу, щоб займатися округом?
Мій округ – це район Панчішної фабрики, права частина від АЗС WOG (округ №11 – ред.). Також за богунським мостом – ДОСи. Найчастіше люди звертаються з питаннями, які стосуються проблем з житловим фондом. Наші будинки – це радянський спадок. Ми всі розуміємо, що збереження існуючого житлового фонду – це наша відповідальність, і для того, щоб він і надалі функціонував, необхідно вкладати в його ремонт гроші.

За цей час за моїм сприянням встановлено три нових ліфти за адресами Проспект Миру, 12 та Максютова, 5. На Проспекті Миру, 12 відремонтовано дах будинку.

Виборці мого округу виступають за енергоефективність, тому ми замінюємо вікна у під’їздах. Наразі така робота проведена у 20 під’їздах, і роботи продовжуються. Ще 20 вікон планується замінити у підвальних приміщеннях. Ще ремонтуються під’їзди, робимо безпечними наші подвір’я – встановлюємо освітлення.
На моєму окрузі заасфальтовані усі вулиці та провулки. Те, що обіцяв під час передвиборчої кампанії, я виконав.

Після виборів, коли депутати обирали до якої з постійних комісій увійти, більшість намагалася потрапити чи до бюджетної, чи до земельної комісії. Ви пішли працювати у комісію з питань житлово-комунального господарства та інфраструктури міста. Чому ви обрали саме цей профіль?
Для мене комунальна проблематика все ж ближча, і це дійсно питання, з якими житомиряни стикаються щодня. Зараз мені простіше працювати у комісії, ніж деяким іншим депутатам, адже у мене більше інформації по місту завдячуючи професійній діяльності. Я більше знаю і про ситуацію з викидами твердих побутових відходів, і про проблеми з екологією зокрема. Якщо деякі депутати збирають інформацію на засіданнях комісій по крихтам, то у мене є повна картина.

Чи звертаються виборці вашого округу стосовно ситуації з громадським транспортом? Жителі Богунії не мають змоги без пересадки доїхати на Крошню.
Зараз наша комісія займається питанням нової транспортної схеми міста. Ту схему, яку розглядали на одному з засідань, ми відправили на доопрацювання, щоб КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» і приватні перевізники мали змогу висловити усі свої пропозиції та зауваження, щоб прийти до єдиної правильної схеми. Все знаходиться на стадії розробки.

Ви балотувалися від партії «Самопоміч», але у 2019 році вийшли з фракції. Чому прийняли таке рішення?
Фракція «Самопомочі» складалася з 7 депутатів. Коли з фракції вийшло 4, залишився я та ще двоє депутатів. Фактично фракція вже не могла функціонувати у такому вигляді, але голова фракції її чомусь розформовувати не хотіла. Тому я прийняв рішення вийти з фракції.
Зараз я позафракційний депутат, але вхожу в депутатську групу «Опозиційна платформа «За життя». І цілком підтримую їхні погляди. На мою думку, основна проблема нашої країни – це війна і її треба зупиняти. Я вважаю, що це єдина партія, яка може це зробити.
Загалом фракція «Опозиційного блоку» у Житомирській міській раді це потужна фракція з потужними депутатами.

Як відпочиваєте від такого інформаційного перевантаження?
Час від часу втомлюєшся від значної кількості інформації, і єдину можливість відволіктися знаходиш на природі.
Я керівник громадського об’єднання мисливського клубу «Сапсан». Це спортивне полювання, не браконьєрство. Все відповідно до законодавства. Ми займаємося цим вже більше 15 років. Мисливство це не просто хобі. Це і спілкування з друзями, і спосіб відпочити від інформаційного шуму.

Не думали зайнятися фотополюванням? Це гуманно.
Я рідко можу зробити постріл. Зараз це більше для контролю чисельності тварин. Наш клуб категорично проти знищення маточного поголів’я.

Коли ми лише прийшли на цю місцевість, там була справжня пустеля. Ми тиждень ходили лісами і не бачили тварин, бо браконьєри знищили все. Спочатку наш клуб запустив маточне поголів’я. Зараз на території, де ми полюємо, це в Андрушівському районі, є кабани, європейські косулі, благородні олені. В інший час ми будуємо годівельні майданчики, готуємо сіно, інший корм. Для нас мисливство – це не просто приїхати постріляти.

Їздимо суто чоловічою компанією, але у не сезон інколи приїздимо відпочивати з родинами. У мене троє дітей, та троє внуків.
Ще одна моя пристрасть – це хокей.

Чому саме хокей?
Я людина зі спорту, я понад 13 років займався греко-римською боротьбою. Це важкий спорт, у моєму віці це вже досить складно. Одного разу зібралися з друзями, у нас є лідер, який запропонував створити команду. Так і граємо вже 10 років.

У нас є команда ветеранів «Київський арсенал», ми навіть їздимо на змагання закордон і неодноразово привозили кубки переможців.
Я воротар. Маю кубок найкращого воротаря. Без перебільшень, воротар – це пів команди. Він може «витягнути» гру, а може і навпаки.
Єдина проблема, що у нас у місті немає постійної ковзанки, залежимо від одного з торгівельних центрів міста. Через це мусимо їздити на тренування у Київ.

Джерело статті: insider.zt.ua

На головну сторінку

«    Липень 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Новини