Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
У Бердичеві «необережного» сина звинувачують у вбивстві батька

У Бердичеві «необережного» сина звинувачують у вбивстві батька

13-07-2020
Його прізвище та «заслуги» добре відомі усім суддям Бердичівського міськрайонного суду, адже кожному доводилось розглядати справи, головним «героєм» яких є цей, нині 41-річний, чоловік.

Лише з початку 2020 року до суду надійшов з десяток протоколів про притягнення його до адмінвідповідальності за вчинення домашнього насильства. Однак порушник відверто ігнорує судові повістки, не з’являється за викликами та не повідомляє причин своєї неявки. Розглянути справу без його участі в даному випадку не можна, тож суд прийняв рішення застосувати привід – захід процесуального примусу, що полягає у затриманні і примусовому доставленні особи на засідання. Виконання ухвали про привід покладається на місцевий відділ поліції, однак іще жодного разу її не було виконано.


З такої ж причини – недоставлення чоловіка приводом до суду - нещодавно уже вп’яте довелось відкласти і підготовче засідання у справі про обвинувачення його ще й… у вбивстві з необережності. За даними досудового розслідування, у вересні 2019 року підсудний, перебуваючи вдома у стані алкогольного сп’яніння, посварився з батьком та матір’ю і дав волю рукам. Спочатку виштовхнув батька у коридор, від чого той впав на спину, потім за одяг підняв його на ноги та випхав із будинку на сходи. Потерпілий вдарився потилицею об цегляну сходинку, отримав забій головного мозку, перелом кісток склепіння черепа, численні садна та гематоми. А за кілька днів унаслідок одержаних травм помер.


Органи досудового слідства кваліфікували умисні дії обвинуваченого за частиною 1 статті 119 КК України (убивство через необережність). І тут пригадується іще одна кримінальна справа за участю цього «сина», датована 2018-м роком. Тоді його судили за умисне нанесення легких тілесних ушкоджень… тому ж таки батькові. Останній просто лежав на дивані, коли раптом син вдарив його кулаком у голову, потім стягнув на підлогу і «додав» ногами, куди потрапив. На суд, аби свідчити проти власної дитини, побитий батько жодного разу не прийшов. У таких випадках неявка потерпілого розцінюється як відмова від обвинувачень, і провадження підлягає закриттю…


До слова, те судове засідання дворічної давнини було чи не єдиним, на якому обвинувачений був присутній. Нині ж, через невиконання ухвал про його привід, розглядати справу за обвинуваченням у вбивстві з необережності практично неможливо. На вчетверте перенесеному підготовчому засіданні прокурор запропонував доручити організацію приводу вже обласній поліції, оскільки місцева ігнорує рішення суду.


Потерпіла, вона ж – мати обвинуваченого - проти такого клопотання не заперечила та повідомила, що син про виклики до суду знає, однак причини неявки їй невідомі. До речі, обвинувачений у вбивстві батька чоловік і сам є татом - має на утриманні 10-річну дитину.

Джерело статті: rio-berdychiv.info

На головну сторінку

«    Липень 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Новини