Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
6 лікарень Житомирщини отримають медичне обладнання для екстреної допомоги

6 лікарень Житомирщини отримають медичне обладнання для екстреної допомоги

15-07-2020
8 липня 2020 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову, що дозволяє виділити МОЗ 5,3 млрд грн. Це кошти з фонду боротьби з COVID-19, які будуть спрямовані на обладнання для відділень екстреної медичної допомоги. Також прийнято Порядок використання коштів, виділених для закупівлі обладнання для приймальних відділень опорних закладів охорони здоров'я у госпітальних округах.

Серед обладнання, яке планується закупити, системи ендоскопічної візуалізації, ангіографічні системи та комп'ютерні томографи. Всього в Україні визначено 212 опорних лікарень. Як уточнив консультант з юридичних питань АМУ у Житомирській області Андрій Дяченко: «Відповідно до Розпорядженням Кабміну від 16 січня 2020 року №23-р, у Житомирській області - це Бердичівська міська лікарня, Коростенська центральна міська лікарня, Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання, Овруцька міська лікарня, Житомирська районна лікарня, Коростишівська районна лікарня та лікарня №1 м.Житомира».

Асоціація міст України переконана, що залишається ряд медичних закладів, які через суб'єктивний підхід МОЗ України щодо відбору до числа опорних, не були включені до їх числа та не матимуть можливості покращити матеріально-технічний стан. Затверджені критерії та вимоги до медичних закладів за бальною шкалою дозволили б отримати об’єктивні дані стосовно можливості віднесення закладу охорони здоров’я до опорного. АМУ пропонувала МОЗ затвердити відповідним нормативним актом критерії/показники вимог до опорних закладів охорони здоров’я, які дозволять об'єктивно оцінювати медичні заклади та здійснювати прозорий та об’єктивний відбір закладів охорони здоров'я до числа опорних. З метою запобігання суб’єктивного підходу до створення мережі опорних закладів охорони здоров’я АМУ звернулася до Міністра охорони здоров’я з проханням затвердити наказом Порядок і методику формування мережі опорних закладів охорони здоров’я; критерії/показники вимог до таких закладів та переглянути перелік опорних закладів охорони здоров'я у госпітальних округах на період до 2023 року. Урегулювання цього питання дозволить уникнути нарікань у майбутньому.

На головну сторінку

«    Липень 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Новини