Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Восени «зелень» в’яне, а тому «слугам» буде потрібна підтримка

Восени «зелень» в’яне, а тому «слугам» буде потрібна підтримка

01-08-2020
Те що нинішня влада, яка персонізована Президентом України Володимиром Зеленським та партією «Слуга народу», сьогодні просідає і втрачає рейтинги народної довіри, усім очевидно. Щоправда соціологічні заміри сьогодні оприлюднюють не так часто, як, наприклад у минулому році, коли показники популярності Президента та партії «Слуга народу» були вдвічі більшими, аніж тепер. Чому падає популярність, чому втрачає нинішня влада авторитет так само швидко, як і здобувала?

Відповіді очевидні і багатьом відомі. Торік більшість населення України була чітко переконана у тому, що перебування на посаді Президента України Петра Порошенка є неможливим, оскільки загрожує не лише безпеці держави і навіть самому факту її існування. Володимир Зеленський вдало і навіть майстерно вловив цей суспільний настрій – тренд і отримав аж дві перемоги упродовж одного року. Дехто, щоправда попереджував , що перемоги виявляться «пірровими», однак спочатку команда Президента сповідувала правило про те, що «пререможців не судять». Тобто, спочатку і сам Зеленський, і його оточення не задумувались над тим, чому їм це вдалося.

Сьогодні Президент розуміє, що кадровий ресурс його партії, яка прийшла до влади суто декларативним шляхом і на основі антипорошенківського «тренду», різко знижується. До виборів у місцеві ради 25 жовтня він ще суттєво впаде. Адже, наприклад, із 1 серпня, наприклад, у Житомирі дорожчає плата за проїзд у громадському транспорті, а енергетики у той же час готуються підняти тарифи на електроенергію. Зрозуміло, що інфляція та падіння курсу гривні у порівнянні із основними валютами світу, також зїдять і так невеликі доходи громадян.

Літо, дачний сезон, догляд за городиною відволікає багатьох людей не лише від соціальних проблем, від політики і політиків, які влітку відпочивають, але й навіть від хвороб, які, як правило, загострюються на осінь. Тому сьогодні напруга у суспільстві, хоча й дуже велика, але, як кажуть, «це ще не вечір!» Восени, коли діти підуть до школи, коли мова зайде про тепло у квартирах, коли треба буде заплатити «за все» практично за новими тарифами, тоді народ може й не витримати.

Тому й остерігаються Президент України та очолювана ним партія «Слуга народу» падіння рейтингу у вересні-жовтні 2020-го року. Це призведе до поразки на місцевих виборах. Щоб не було такої поразки, на вибори треба йти із союзниками, які «доберуть» ту кількість голосів, яких не вистачить «слугам» 25 жовтня 2020-го року. Ось чому сьогодні активно створюються та «розкручуються» партії «За майбутнє!», «Наш Край» та інші структури із партійної сімї популярних сьогодні політсил. Якщо «слуги» та їх потенційні союзники на виборах разом набирають хоча б половину голосів, потрясінь та вибухів в Україні можна буде уникнути. Але ж може статися, що ні, не наберуть 25 жовтня 2020-го року «слуги» із «Нашим краєм» навіть і третини голосів. І що тоді? Тоді на арену політичного небосхилу України виринає інша перспектива. «Слугам» треба буде негайно ділитися політичним впливом і посадами в органах місцевого самоврядування. Тим паче, що реформа із децентралізації влади позбавить нинішні провладні сили присутності в органах виконавчої влади, яка також суттєво зміниться.

Що саме робити, ні Зеленський, ні його найближчий «по ш т» сьогодні не знає. Відбуваються активні передвиборчі приготування і кожен політик чи партія роблять, що можуть і як хочуть. Однак така ситуація дуже тимчасова. Це – від сили – два – три місяці. Ну, а далі має відбутися перезавантаження. «Слуги» не щезнуть із небосхилу, однак їх чекатиме доля колишніх партій влади: НДП, Демсоюз і СДПУ(0), «Наша Україна», Партія Регіонів і БПП «Солідарність. Усі вони «спалахували» у свій час, однак потім кудись пропадали і ніхто не зміг їх реанімувати.

«Слуги народу» звісно ж намагатимуться правильно і раціонально «поділити» важелі впливу у майбутній владі (Житомирська міська та Житомирська обласна ради), а також максимально щільно опікуватися місцевими обєднаними територіальними громадами. Якщо це вдасться і новообрана влада зможе зміцнити «владу на місцях», навесні 2021 – го року Україна може навіть обминути парламентські вибори. Ті, що передбачаються, як дострокові. Але виконати осіннє-зимову програму – мінімум нинішній владі буде дуже важко. А враховуючи професіоналізм нинішнього кадрового складу органів виконавчої влади, щось путнє реалізувати в Україні восени та взимку буде дуже важко. Але сподіватись на поліпшення все одно ж треба! Куди ж подітися!


Сидір Ковпак


Восени «зелень» в’яне, а тому «слугам» буде потрібна підтримка

Джерело статті: Житомир-Онлайн

На головну сторінку

«    Серпень 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Новини