Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У Житомирі почали продавати черемшу
У Житомирі почали продавати черемшу

На Житньому ринку у Житомирі...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

  • Помер Геннадій Москаль
    Помер Геннадій Москаль

    Він займав багато державних посад,...

  • У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки
    У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки

    Відкрили там також чудову фан-зону...

Новини
ОЛЕНА РОЗЕНБЛАТ ЧИ БЕЗСЛАВНИЙ ФІНІШ ЖИТОМИРСЬКОЇ «БАТЬКІВЩИНИ»?

ОЛЕНА РОЗЕНБЛАТ ЧИ БЕЗСЛАВНИЙ ФІНІШ ЖИТОМИРСЬКОЇ «БАТЬКІВЩИНИ»?

03-08-2020
Початок серпня ознаменований тим, що у Житомирі з’явилося багато політичної реклами. Окрім Наталії Леонченко із її набором корисних порад щодо «зателефонуй мамі», на бігбордах з’явилися прізвища Олени Розенблат та Людмили Зубко. Чоловіча частина житомирського політикуму поки що відстає.

Лише ректор «Житомирської політехніки» Віктор Євдокимов нагадав житомирянам про те, що він прагне у політику. Реклама від Євдокимова поки що нікого не зачепила, оскільки ні його імёя, ні тим паче, його обличчя у Житомирі мало кому відоме.

Про Наталію Леонченко знають набагато більше, оскільки виборча історія у неї сьогодні чи не найбагатша у Житомирі. Але інше рекламне джерело у вигляді «сарафанного радіо», або ж агенції «тролейбус-інфо», вже дуже давно стверджує, що Наталія Петрівна йде у мери Житомира не по-справжньому, а так, щоб житомиряни більше знали про очолювану нею організацію «Опозиційної платформи «За життя».

Насправді Наталія Леонченко впевнена у перемозі Сергія Сухомлина і прагне отримати у складі Житомирської міськради посаду секретаря. Таку «легенду» у Житомирі повторюють вже місяців три-чотири, а тому до неї звикли.

Але до іншої жіночки, яка віднедавна потрапила у житомирську міську партійну організацію «Батьківщини», житомиряни звикатимуть довше, якщо й взагалі то звикнуть. Адже Олена Розенблат на чолі «Батьківщини» - це, як мінімум, сенсація, замішана чи то на відсутності логіки та здорового глузду, чи то, якщо простіше – на грошах!

ОЛЕНА РОЗЕНБЛАТ ЧИ БЕЗСЛАВНИЙ ФІНІШ ЖИТОМИРСЬКОЇ «БАТЬКІВЩИНИ»?


Адже ні для кого не секрет, що політична «слава» родини Розенблат має більше скандального присмаку. Можна також нагадати житомирянам, що упродовж багатьох років партійна організації «Батьківщини» на Житомирщині була осередком зважених українофілів. Націоналістами їх вважати не можна (і цього ніхто й не бажав), однак гасло «Україна - понад усе!» для багатьох членів організації важило багато.

Сьогодні, коли Олена Соломонівна Розенблат стала делегатом від «Батьківщини» на виборах мера Житомира, про колишню могутність житомирської «Батьківщини» можна буде лише згадувати. До того ж, не варто забувати, що «Батьківщину» полишили авторитетні і відомі на Житомирщині люди. Наприклад, популярні у Житомирі депутати Любов Цимбалюк і Володимир Кропивницький були виключені із партії вже більше року тому за те, що відмовились голосувати за виділення земельної ділянки для настоятеля церкви московського патріархату Никодима. Затим із партії вигнали голову Новоград-Волинської районної організації Віктора Гончарука, який у партії «Батьківщина» перебував із перших днів її появи на Звягельщині. Тепер до компанії тих, хто залишив «Батьківщину», додалися депутати – «важковаговики» Житомирської облради Ігор Ходак та Ігор Рибинський.

У партії залишаються лише права та ліва «руки» голови організації Анжеліки Лабунської Віталій Сорока та Дмитро Кропачов. Першого на Житомирщині взагалі мало хто знає, а другий, навпаки, добре відомий тим, що вже другий рік перебуває у дещо дивному статусі «потенційного підозрюваного» у вчиненні тяжкого злочину – вбивстві людини під час ДТП у листопаді 2018 року.

Сьогодні «Батьківщина», як завжди, нагадує виборцям Житомирщини, що знає «що робити», але мешканці області мають стосовно таких гасел та заяв чималі сумніви.

Єдине, що рятує «Батьківщину» на Житомирщині від цілковитого виборчого провалу чи фіаско – це падіння рейтингів партій, які раніше вважалися основними її конкурентами. Наприклад, Радикальна партія Олега Ляшка на Житомирщині скоріше знаходиться у стані летаргічного сну, або ж і завмерла назавжди. Теж саме стосується і «Громадянської позиції», або ж партії Анатолія Гриценка.

Однак це зовсім не означає, що колишні симпатики вище означених партій, що зійшли із орбіти серйозної політики, проголосують на виборах 25 жовтня 2020-го року за представників «Батьківщини». Адже на Житомирщині свої прапори серйозно розгортають неофіти української політики: «За майбутнє!», «Наш край», «Сила і честь» і навіть покинутий Славком Вакарчуком «Голос».

Тому сьогодні у «Батьківщини» найбільш реалістично виринає лише одне завдання – подолати 5%-вий бар ‘єр на виборах до Житомирської обласної ради, а також «провести» своїх кандидатів у депутати у ради хоча б у трьох-чотирьох десятках об’єднаних територіальних громад із тих 66-ти ОТГ Житомирщини, де восени відбудуться вибори.

Обласна рада важлива для «Батьківщини» тим, що саме партійна фракція в обласному «парламенті» може бути найкращим плацдармом на успішних виборах до Верховної Ради України, які, швидше за все, відбудуться вже навесні 2021 року.

Хто саме персонально стане тим партійним «локомотивом» у рядах «Батьківщини» на Житомирщини – сьогодні це також питання із питань. Адже Анжеліка Лабунська точно і для всіх очевидно, що довела «Батьківщину» на Житомирщині до «ручки», а тому восени 2020-го із нею у партії попрощаються. Якщо на чолі «Батьківщини» у Житомирській області опиниться Олена Розенблат, то це означатиме лише одне – безславний політичний фініш.


Сидір Ковпак

Джерело статті: Житомир-Онлайн

На головну сторінку

«    Серпень 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Новини