Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
“Пане Сухомлин, мені не потрібен бульвар, якщо завтра стеля школи може впасти на голову моїй дитині!”

“Пане Сухомлин, мені не потрібен бульвар, якщо завтра стеля школи може впасти на голову моїй дитині!”

27-09-2020
Початок нового навчального року супроводжувався скандалами навколо 23 гімназії, в якій через незакінчення робіт з ремонту початкової школи дітей 3-4 класів перевели на навчання до приміщення приватного університету «Україна» по вулиці Бердичівській. Ми не будемо говорити про незручності, які ця ситуація створила для батьків, про те, що в попередні роки учні старших класів цієї гімназії навчалися в приміщенні педагогічного університету. Нас просили зачекати і зрозуміти. Пояснювали, що ситуація вирішується. Що це тимчасово. Обіцяли навіть побудувати новий корпус гімназії, вартістю майже 100 мільйонів гривень. І навіть проект її зробили. За півтора мільйона. Але будівництво відмінили. Через втрату необхідності – як було написано. У кого відпала необхідність – це інше питання. Але явно не в батьків. І пообіцяли відремонтувати стару школу, де раніше і навчалися початкові класи. Ремонт має бути закінчений за кілька місяців, і тоді все буде добре, всі повернуться до своєї школи і будуть навчатися у своїх класах. Так нам казали.

Але чи буде добре? Адже старе приміщення школи закрили після того, як в одному з класів, де навчалися першачки, впала стеля. Заступник мера Житомира Вікторія Краснопір тоді заявила, що в управлінні капітального будівництва Житомирської міської ради терміново була створена робоча група, яка проводить експертизу з метою запобігання подібним випадкам. І технічне обстеження будівлі справді було проведене в 2019 р. спеціалістами Житомирського філіалу інституту «НДІпроектреконструкція». Та про її результати нам, на жаль, і не повідомили. Саме тому ми і запитали про ці результати. І вони нас шокували. Особливо через те, що йде мова про повернення дітей на навчання до даного приміщення.

“Пане Сухомлин, мені не потрібен бульвар, якщо завтра стеля школи може впасти на голову моїй дитині!”


Ми наводимо текст із висновків експертизи без змін і коментарів. Адже вони тут просто зайві.

Навчальний заклад побудовано в 1920 році.

Фундамент бутовий на складному розчині. Виявлено капілярну вогкість стін підвалу та першого поверху, послаблення кладки на окремих ділянках. Висновок: технічний стан непридатний для подальшої експлуатації.

Стіни цегляні з цегли-сирцю. Виявлено капілярну вогкість стін. Під дією вологого середовища цегляна кладка стін руйнується, ЦЕГЛА ВІЛЬНО ВИЙМАЄТЬСЯ, тріщини в аркових перемичках віконних прорізів, тріщина в стіні по осі. Вогкість стін, цвіль та грибок. Висновок: технічний стан непридатний для нормальної експлуатації.

Перекриття – дерев’яні балкового типу. На момент перевірки виявлено хиткість перекриття, протікання, гнилизна балок. Відсутність обробки дерев’яних конструкцій антисептиками й антипіренами. Висновок: стан аварійний.

Дах: враження конструкцій даху поверхневою гнилизною, пошкодження окремих азбестоцементних листів. Несправність водозливної системи. Висновок: стан непридатний для нормальної експлуатації.

Ми просто процитуємо висновок: «Основні несучі конструкції: фундаменти, стіни, горищне перекриття та покрівлі, – знаходяться в непридатному для нормальної експлуатації технічному стані. …Враховуючи термін експлуатації старої будівлі та наявність значних дефектів та деформацій, проведення робіт по ремонту непридатних та заміні аварійних конструкцій старого навчального корпусу гуманітарної гімназії №23 є недоцільним».

Експлуатація основних несучих елементів будівлі вичерпана або перебуває на межі цього строку. Експлуатація будівлі в існуючому стані неможлива, так як горищне перекриття вичерпало термін своєї експлуатації, вражене гнилизною, на межі руйнування. В подальшому безпечна експлуатація можлива при умові виконання капітального ремонту, найважливішими є заміна горищного перекриття та покрівлі, ремонт кладки фундаментів та стін з виконанням комплексу робіт із запобігання підйому капілярної вологи по стінах.

Але ремонт, який на даний момент відбувається, передбачав лише капітальний ремонт перекриття будівлі старого корпусу за кілька місяців. Невже він включає всі роботи, про які писали фахівці Житомирпроектреконструкції?

“Пане Сухомлин, мені не потрібен бульвар, якщо завтра стеля школи може впасти на голову моїй дитині!”
“Пане Сухомлин, мені не потрібен бульвар, якщо завтра стеля школи може впасти на голову моїй дитині!”


І коли зараз команда Сухомлина розвішує на всіх стовпах рекламу про послідовність, про професіоналізм і прогнозованість, ми хочемо запитати: про яку послідовність йде мова? Про послідовність у нехтуванні нашими інтересами? Про опитування щодо святкування дня міста, де мешканці чітко висловили свою позицію – ні, ми не хочемо, але свято все одно було. Тільки називалося по-іншому! Про нові дороги за мільйони без ливнівок? Про ремонт скверів, замість ремонту шкіл, де навчаються діти? Про будівництво заправок у дворах будинків?

Сухомлин, я не хочу такої послідовності! Я боюся такого Вашого професіоналізму, адже не хочу, щоб моя дитина вчилася у класі, де цвіль, зношені стелі і стіни та вільно виймається цегла! Я не розумію, як можна виділяти на ремонт аварійної школи 1,3 мільйона і тут же на ремонт Нового бульвару – 19 мільйонів гривень! Не надати шкільний автобус дітям для підвозу через неможливість організувати їх навчання в їх же школі, але знайти 170 000 грн на кілька букв, що світяться на Михайлівській!

Мені не потрібен бульвар, якщо завтра стеля школи може впасти на голову моїй дитині! Як можна робити сквер, якщо у Вашому місті такі школи? Сергій Іванович, скільки ще таких приміщень, про які ми не знаємо?

Мені не потрібні парасольки на Михайлівській, мені потрібні безпечні умови навчання! Навчання не тиждень через тиждень через брак приміщень, а нормального! Бо я не маю можливості через день сидіти зі своїми дітьми вдома, бо такої зарплати, як у Вас, не маю. І дружина не має такого бізнесу, як Ваша. Я маю заробляти на життя собі і своїм дітям! Я не хочу, щоб робили проекти шкіл за півтора мільйона, які так і не планували будувати! Я хочу, щоб за ці гроші вирішувалися дійсно важливі питання! Щоб, якщо воно було зроблено і витрачені кошти, воно працювало не один рік, як душові в гідропарку.

Професіоналізм замість некомпетентності – обіцяла нам реклама діючого мера Сухомлина. І я з ним абсолютно згоден. Не в брову, а в око. Нам потрібен професіоналізм замість некомпетентності. Але саме замість некомпетентності Сухомлина і його команди. І не просто некомпетентності, а злочинної недбалості, яка в будь-який момент може призвести до трагедії. Трагедії з нашими дітьми.


На головну сторінку

«    Вересень 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Новини