Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У Житомирі почали продавати черемшу
У Житомирі почали продавати черемшу

На Житньому ринку у Житомирі...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

  • Помер Геннадій Москаль
    Помер Геннадій Москаль

    Він займав багато державних посад,...

  • У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки
    У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки

    Відкрили там також чудову фан-зону...

Новини
Кандидат у депутати Житомирської обласної ради Катерина Самчук: "Я знаю, що кошти в області є. Але я хотіла б знати, як вони розподіляються!"

Кандидат у депутати Житомирської обласної ради Катерина Самчук: "Я знаю, що кошти в області є. Але я хотіла б знати, як вони розподіляються!"

20-10-2020
Керівник Коростенського заводу МДФ та Української лісопильної холдингової компанії Катерина Самчук не виглядає "залізною леді", хоча оборот підприємств, якими вона керує, складає мільярди гривень. Вона чітко бачить завдання, які стоять перед нею, й успішно вирішує їх. Скажімо, якщо виявляє витік або перевитрату коштів, тут же ліквідує "дірку". Катерина Самчук - кризовий менеджер.

Кандидат у депутати Житомирської обласної ради Катерина Самчук: "Я знаю, що кошти в області є. Але я хотіла б знати, як вони розподіляються!"


ЖИТОМИРЩИНІ, ЯК І ВСІЙ КРАЇНІ, ВКРАЙ НЕОБХІДНИЙ КРИЗОВИЙ МЕНЕДЖЕР

Коли ви дочитаєте бесіду з Катериною Самчук до кінця, думаю, багатьом захочеться, щоб вона розібралася в господарських питаннях Житомирської обласної ради і ліквідувала всі фінансові "дірки". Упевнений, що декому цього якраз НЕ захочеться. Катерина Самчук балотується в депутати Житомирської обласної ради. Житомирщині, як і всій країні, вкрай необхідний кризовий менеджер.

Кореспондент народного тижневика "Субота" розпитав Катерину Самчук про її роботу у ті небагато годин, коли вона дозволяє собі відпочивати. Дуже цікава вийшла розмова. Текст інтерв'ю (на жаль, зі скороченнями) варто прочитати до кінця, причому, уважно. Це як раз той випадок, коли ваш голос на виборах зможе дуже допомогти зробити Житомирщину успішним регіоном.

З Катериною Самчук ми зустрілися в житомирській кафешці за чашкою чаю. Дивлячись на цю усміхнену жінку, важко уявити її в ролі керівника кількох великих підприємств. Може, домогосподаркою або вихователькою в дитячому садку...

- Я дійсно дуже люблю попрацювати на дачі й обожнюю своїх онуків, - каже вона. - Правда у мене на це - тільки один день на тиждень, неділя, та й то телефон тріщить безперервно...

"МЕНЕ ВИХОВУВАЛА ГЛУХОНІМА МАМА, САМА, БЕЗ БАТЬКА. Я РОЗУМІЛА, ЩО, КРІМ МЕНЕ, МЕНІ НІХТО НЕ ДОПОМОЖЕ"

Питаю, як і звідки вона прийшла до керівництва Коростенським заводом МДФ. Слухаю відповідь:

- Я прийшла на завод МДФ з фіскальних органів. Керувала податковими інспекціями в Житомирській і Київській областях. Але в податкову прийшла не відразу. Розповім усе по прядку: народилася в селі Межирічка Коростенського району. Виховувала мене глухоніма мама, сама, без батька. Я розуміла, що, крім мене, мені ніхто не допоможе. Закінчила сільську школу на "відмінно", поступила до Ірпінського індустріального технікуму, далі здобула вищу освіту у Тернопільській академії народного господарства (вже коли працювала на заводі МДФ, захистила кандидатську дисертацію з економіки), потім пропрацювала 17 років у Коростенському будівельно-монтажному управлінні в планово-економічному відділі. У 1998 році пішла працювати в податкову інспекцію. Працювала в Коростені, Овручі, Фастові, Бердичеві, потім перейшла спочатку в Житомирську міську податкову інспекцію, потім в обласну податкову адміністрацію - першим заступником. З мене вийшов непоганий аудитор - допоміг досвід роботи на виробництві: знаю, як правильно складати звітність, ... як неправильно - теж знаю. У 2012 році пішла на пенсію. Мені було всього 49 років - оформилася як постраждала від аварії на ЧАЕС.

Кандидат у депутати Житомирської обласної ради Катерина Самчук: "Я знаю, що кошти в області є. Але я хотіла б знати, як вони розподіляються!"


"ВВАЖАЮ, ЩО МІЙ ДОСВІД І ЗНАННЯ ДУЖЕ ЗНАДОБЛЯТЬСЯ ОБЛАСТІ"

- А далі почалося найцікавіше - Вас запросили на керівну посаду на Коростенський завод МДФ?

- Так. Спочатку я була фінансовим директором заводу. Майже одночасно стала генеральним директором в Українській лісопильній холдинговій компанії.

- Між заводом МДФ і Українською лісопильною холдинговою компанією є якийсь зв'язок?

- Це родинні підприємства, у них один господар.

...Пояснимо коротко, що МДФ (англ .: medium-density fibreboard, MDF) - це плита з пресованих тонких деревних волокон. З МДФ виробляють меблі, двері та інші вироби. Зокрема, Коростенський завод МДФ, крім усього іншого, виробляє ламінат для підлоги, який експортується до багатьох країн світу. Щодоби завод виробляє 700 кубометрів плити МДФ. Приблизно чверть обсягу продукції реалізується в Україні, решта йде на експорт.

- ...Коли вже завод МДФ видавав продукцію, поруч ще будувалося підприємство Української лісопильної холдингової компанії. Воно крупніше, ніж завод МДФ - розмір інвестицій в УЛХК сягає $200 млн (в завод МДФ - $170 млн). Доводилося встигати всюди, - розповідає Катерина Іванівна.

- Чому ви вирішили йти в депутати Житомирської обласної ради?

- Ніколи нікуди не балотувалася і не обиралася. Це - вперше. Вважаю, що мій досвід і знання дуже знадобляться області. Я працювала в податкових органах на обласному рівні, бачила і знала, що там діється...

- …А саме? (Далі читаємо дуже уважно.)

"Я В ЗМОЗІ РОЗКЛАСТИ ЦЕЙ ПАСЬЯНС І ВИРІШИТИ ЗАДАЧКУ: НАДІШЛИ 11 МІЛЬЯРДІВ ГРИВЕНЬ - КУДИ ВОНИ ПІШЛИ?"

- Я знаю, що кошти в області є. Але я хотіла б знати, як вони розподіляються. На мою особисту думку, ми витрачаємо бюджет, в основному, на проїдання. Я, як керівник кількох великих підприємств, оперую великими сумами, але ставлюся до грошей з великою повагою і великою економією. Якщо розділити 4 мільярди гривень, які за рік надходять до обласного бюджету, на всіх жителів області (1,2 мільйона), виходить понад 3,3 тисяч гривень на кожного. А плюс ще дотації, субвенції - це ще близько 7-8 мільярдів або близько 8,5 тисяч на душу населення. Я в змозі розкласти цей пасьянс і вирішити задачку: надішли 11 мільярдів гривень - куди вони пішли? Якщо це зарплата, то за що ми заплатили цій людині, що вона зробила на своїй посаді? І взагалі, чи потрібна ця посада? На моїх підприємствах працюють близько півтори тисячі осіб. З них 10% - це інженерно-технічний склад, і ми справляємося. У нас документообіг - в електронному вигляді, нам не потрібен посильний, який на конях розвозить кореспонденцію. Напевно, і в обласних структурах можна спростити проходження документів і, відповідно, скоротити посади, які цей процес обслуговують. Крім того, є багато комунального майна, яке не приносить доходу. У мене це в голові не вкладається! Я хочу допомогти області своїм досвідом. Я зможу розібратися в грошових потоках. Я зможу змусити працювати кожну копійку обласного бюджету з максимальною ефективністю.

- Чому від партії "Слуга народу"?

- Я безпартійна. Оскільки бажаючий балотуватися в депутати не може бути самовисуванцем, я звернулася до Зе-команди з проханням взяти мене. Балотуюся по Житомиру, тому що я тут живу.

- За яким виборчим округом?

- Номер 1.

- Під яким номером?

- Під першим.



Катерина Іванівна Самчук - жінка слова і справи. І якщо вже візьметься розбиратися в обласних фінансах, повірте, розбереться. Вона за родом своєї діяльності - кризовий менеджер. Житомирщині вкрай необхідний кризовий менеджер.

Богдан Луценко


Джерело статті: Народний тижневик "Субота"

На головну сторінку

«    Жовтень 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Новини