Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Коли нарешті Сухомлин проведе першу сесію нової житомирської міської влади

Коли нарешті Сухомлин проведе першу сесію нової житомирської міської влади

24-11-2020
Якщо ще два тижні тому питання про визначення переможців виборів 25 жовтня викликали певний інтерес, то сьогодні цей інтерес вгамований. Територіальні виборчі комісії оголосили і оприлюднили склад депутатів від певних політичних партій, а народ тепер чекає на проведення установчих сесій тієї чи іншої ради. Цікаво, що у багатьох випадках і у багатьох містах Житомирщини із проведенням установчої сесії відверто зволікають. Це стосується насамперед сесії Житомирської обласної ради. Жодної офіційної інформації від територіальної комісії про скликання установчої сесії Житомирської обласної ради досі не розміщено на жодному із інформаційних джерел. У Житомирі багато розмов про те, що сесія Житомирської обласної ради призначена на п’ятницю, 27 листопада.

Це станом на ранок 24 листопада 2020-го року. Тобто – розмови у вигляді чуток у Житомирі поширюються, а офіційної реакції від територіальної комісії немає. Кажуть, що територіальна комісія досі встановлює, хто із новообраних депутатів ЩЕ ВИРІШУЄ, де працювати – у обласній раді, чи у складі іншого органу місцевої ради. Сьогодні , 24 листопада 2020-го року обласна територіальна виборча комісія все ж таки вирішить скликати сесію Житомирської обласної ради. Але на який день і на який час буде призначена така сесія – досі невідомо. Таке враження, наче органи місцевої влади Житомирщини вразила не пандемія коронавірусу. а інша хвороба – анемія, яка означає втрату сил та життєвої енергії. Чи то місцева влада на території Житомирської області справді так «зашилася» у невідомі та незрозумілі для громади «розборки», чи в Україні наступає певний колапс – сказати не береться ніхто.

До речі, така ж картина із проведенням першої установчої сесії спостерігається і у стані Житомирської міської ради. Здавалося б, переконлива перемога «команди Сухомлина», який вдруге став мером Житомира і «завів» до складу Житомирської міськради найбільшу фракцію, дозволяє йому бути незалежним і провести сесію згідно законодавчих вимог. Але де там? У Житомирі досі не визначена дата проведення «стартової» сесії Житомирської міськради .І все чому? А тому, що Сергій Сухомлин, як лідер обласної організації партії «Пропозиція», чекає проведення сесії Житомирської обласної ради, де стоїть питання про вибори голови ради і його заступників. Якщо на посаду голови Житомирської облради «Пропозиція» не претендує, то на посаді одного із заступників голови Житомирської обласної ради Сергій Сухомлин точно бачить свого чоловіка. Хто буде таким представником «Пропозиції» у середовищі заступників голови Житомирської обласної ради – питання із питань.

Звісно ж, Ігора Гундича, колишнього губернатора Житомирщини у президії сесії Житомирської обласної ради навіть бачити незручно. Бо ж поряд, за одним столом президії , на сесіях має бути присутнім нинішній губернатор Віталій Бунечко, який свого часу обіцяв вивести колишнє керівництво Житомирщини , як то кажуть, «на чисту воду». Виходить, на посаду заступника від «Пропозиції» може претендувати нинішній голова Житомирської облради Володимир Ширма? Так – так, Володимир Васильович, якого було вже «засватали» на посаду голови Новоград – Волинської районної ради, виявляється, не дуже то збирається покидати обжитий для себе Житомир! Але ж і Ширма у середовищі заступників новообраного голови Житомирської обласної ради також є ознакою половинчатості успіху на виборах партії «Слуга народу». Але такі реалії і на них доводиться зважати.

Швидше за все, Сергій Сухомлин також чекає, чим завершиться сесія Житомирської обласної ради, де вирішуватиметься доля заступника голови від партії «Пропозиція». Хоча й у стані депутатів Житомирської міської ради не все так просто. Досі немає уявлення про те, хто ж все таки стане секретарем Житомирської міськради. Чутки про те, що на посаду секретаря претендує ректор «Житомирської політехніки» Віктор Євдокимов , поки що- лише чутки. Але натомість поширюється інформація про те, що вдруге обраний мер Житомира принципово не бачить свого головного конкурента на посаді секретаря міськради. А тому секретарем Житомирської міськради оберуть когось іншого із фракції «Слуга народу».

Але підкреслимо – лише за умови, якщо « в області» «слуги народу» також зважать на претензії від «Пропозиції».
Таким чином, момент істини, тобто остаточний розподіл посад в органах новообраної влади, сьогодні дійшов до стану апогею. Всього тиждень залишається, аби погратися у розподіл звань, посад у середовищі місцевої влади. Далі доведеться працювати. Бо ж вже на носі питання про формування бюджетів на наступний рік. Життя триває і воно потребує дій, зваженості, конструктивізму і толку у роботі. З цим у нашої влади – поки що не густо.

Коли нарешті Сухомлин проведе першу сесію нової житомирської міської влади


На головну сторінку

«    Листопад 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Новини