Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
"Нові" старі обличчя Житомирської облради

"Нові" старі обличчя Житомирської облради

29-11-2020
Дві доби тому під час сесії Житомирської обласної ради відбулися вибори її керівної «верхівки». Дива чи непередбачуваних несподіванок не сталося: новообрані голова та заступники Житомирської обласної ради ще раз підтвердили наявний союз між «Слугами народу», «Нашим краєм» та «Пропозицією», який відтепер закріплений персоніфікованими кадровими посадами.

"Нові" старі обличчя Житомирської облради


Якщо конкретніше і зрозуміліше – влада на Житомирщині відтепер чітко засвідчила процес єднання нових і колишніх її представників. Таким чином, нічого нового після виборів Президента України у 2019-му році, а потім – після оновлення складу Верховної Ради, в України не відбулося.

Тепер, у жовтні – листопаді 2020-го року, теж саме засвідчили і підсумки місцевих виборів. Якщо упродовж 2019-го і першої половини 2020-го років риторика політиків від партії «Слуга народу» передбачала зміну старих політичних еліт на нові, якщо рік тому «слуги» клялися і обіцяли, що «саджати все ж таки будемо», то після місцевих виборів осені 2020-го року «слуги» «заспівали» іншу пісню. Точніше – їх змусили це зробити ті політичні сили, які у минулому році начебто зазнали поразки. Адже усім зрозуміло, що керівництво новообраної Житомирської обласної ради аж ніяк не може називатися новим.

Якщо голову Житомирської облради Володимира Федоренка можна вважати представником покоління «нових облич», то його заступники Олег Дзюбенко та Володимир Ширма до такого переліку точно не належать. Адже і перший заступник Олег Дзюбенко, і заступник голови обласної ради Володимир Ширма п’ять років тому обирались до місцевих рад, як представники Блоку Петра Порошенка «Солідарність». Сьогодні О.М.Дзюбенко потрапив до Житомирської обласної ради із партією «Наш край», а В.В.Ширма – із «Пропозицією». Зрозуміло, що коаліція, яка сформувалася у стінах обласної ради, одразу була підкріплена відповідними кадровими призначеннями «верхівки» парламенту Житомирщини. Але, як не крути, союз чи хоча б мирне співіснування між «новими» і старими» політиками на рівні Житомирської обласної ради проглядається чітко.

Далі можна легко прогнозувати зміцнення союзу «слуг» і «Пропозиції». І першим прикладом (і водночас підтвердженням) такого союзу має стати сесія Житомирської міської ради. Вона намічена на 3 грудня 2020-го року і сьогодні можна із найвищою вірогідністю стверджувати, що секретарем Житомирської міської ради стане представник фракції «Слуга народу». Кому персонально випаде така нагода зайняти один із найпрестижніших кабінетів у приміщенні Житомирської міськради, поки що незрозуміло, але це вже, як то кажуть – деталі. Чому ми стверджуємо це і вважаємо шанси отримати посаду серетаря Житомирської міськради у представників «Слуги народу» майже стовідсотковими? Та тому, що «Пропозиція» і «слуги» поки що достатньо чітко і послідовно узгоджують свої дії на рівні розподілу посад у новообраних радах.

Тут і одразу постає ще декілька питань: наскільки довгим (тривалим) виявиться таке «союзницьке» співіснування «слуг народу» і колишніх порошенківців, які особливо наочно не розривали своїх зв’язків зі своїм колишнім «вождем». Тепер, коли «вождь» знову налаштовує свої політичні вітрила на повернення торік втрачених позицій, і «Європейська солідарність», і «Пропозиція» зможуть дуже швидко (насправді – миттєво) вишикуватись у єдину колону на шляху до реваншу. Стосовно «слуг», то навряд чи зможе новоспечена «партія влади» утримати, а тим паче, примножити і покращити свої здобутки і загалом – свою політичну «вагу» у разі, якщо ситуація дійде до відкритого протистояння між В.Зеленським та П.Порошенком. Варто також зауважити, що у такому «ребусі», який склався у взаємостосунках між «Слугами народу» та «Пропозицією» точно почувається обдуреним той виборець, який сподівався на появу нових облич і разом з ними – на поліпшення ситуації у країні. Народ знову ошукали, причому якось тихо і.. непомітно.

Поки що ситуація, яку ми отримали після першої (установчої ) сесії Житомирської обласної ради, більше нагадує своєрідний «пакт про ненапад» між «новими обличчями» та політиками попередньої «хвилі». Однак як довго зможе триматися ситуація стабільності ситуативного ( а тому тимчасового) союзу, сказати не береться ніхто. Зрештою , зрозуміло, що у Житомирі відповіді на такі запитання не готуються і не лунають.


Сидір Ковпак

Джерело статті: Житомир-Онлайн

На головну сторінку

«    Листопад 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Новини