Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У Житомирі почали продавати черемшу
У Житомирі почали продавати черемшу

На Житньому ринку у Житомирі...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

  • Помер Геннадій Москаль
    Помер Геннадій Москаль

    Він займав багато державних посад,...

  • У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки
    У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки

    Відкрили там також чудову фан-зону...

Новини
Як не крути, а  житомирян знову надурили! Якраз перед Водохрещами

Як не крути, а житомирян знову надурили! Якраз перед Водохрещами

18-01-2021
Сьогодні, 18 січня 2021 року, головною новиною стала звістка про те, що Уряд України встановлює тарифи на природний газ для населення та побутових споживачів на рівні 6 грн.99 коп. за один кубометр блакитного палива.

Як не крути, а  житомирян знову надурили! Якраз перед Водохрещами


Такий тариф на природний газ розпочне свою ходу із 1 лютого 2021 року і діятиме до кінця опалювального сезону. Зазвичай опалювальний сезон завершується у квітні, а тому новий, або скорегований тариф діятиме щонайменше два місяці. Що буде далі – побачимо. Однак урядовці не подумали над тим, яким чином споживач буде розраховуватись за січневі послуги. Наприклад у Житомирі споживачі природного газу у січні будуть платити «за газ» по тарифу у 9 гривень і 92 копійки за кубометр газу. До того ж, споживач має сплатити ще 2 гривні і дві копійки за розподіл (тобто – доставку-транспортування) одного «кубіка» природного газу. Загалом один лише природний газ для споживача у січні 2021 року обійдеться в 11 гривень і 94 копійки за один кубометр. Аби обігріти невеличкий будинок площею 90-100 квадратних метрів, потрібно ( враховуючи тиждень лютих морозів на Водохреща) до 300 «кубиків» природного газу.

Неважко порахувати, що обійдеться такий обігрів у три тисячі і п’ятсот гривень. Якщо врахувати , що із 1 січня 2021 року Кабмін скасував пільговий тариф на електроенергію на перші 100 кВт.год, то тепер, наприклад 300 кіловат-годин (це середній показник кількості спожитої за місяць електроенергії однією сім’єю із трьох осіб) коштуватимуть для споживача п’ятсот гривень. Отже лише електроенергія та природний газ у січні 2021 року коштуватимуть для пересічної сім’ї, що проживає в окремому помешканнні, щонайменше чотири тисячі. А ще ж треба заплатити за водопостачання та водовідведення (каналізацію), за інтернет, за вивезення сміття. Набігає ще одна тисяча. А пенсія у більшості літніх громадян, як відомо, сягають лише двох тисяч гривень. То звідкіля ж брати гроші і яким чином платити і розраховуватись за конче потрібні енергоносії?

Як завжди, влада на такі питання відповіді не дає. І взагалі, Кабмін, йдучи на очевидну поступку споживачам природного газу, чомусь не пояснює, звідкіля взялися ціни у спочатку 6 грн. з «копійками», а потім раптом вісім гривень за «кубік» (це грудень минулого року,) а ще згодом - і всі 9 грн.92 копійки. Лунають дивні і незрозумілі для більшості людей пояснення про ціну на газ, що формується на «хабі» у Нідерландах (наприклад «Роттердам+») При цьому ж усім бабцям в Україні відомо, що добувають природний газ в Україні: на Полтавщині чи на Харківщині.
Таким чином, питання залишаються відкритими. Якщо люди стріпонулися на початку січня 2021 року стосовно звістки про нові тарифи і розпочали масований протестний рух, то це не означає, що 18 січня 2021 року на цьому все й закінчилося. Все лише розпочинається! Бо, як не крути, нас знову надурили.


Сидір Ковпак

На головну сторінку

«    Січень 2021    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини