Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Серафима Петрова шукала собаку 11 років. ФОТО

Серафима Петрова шукала собаку 11 років. ФОТО

23-01-2021
— Гуляла в Гідропарку, побачила щеня — темне, пухнасте. Хотіла забрати. Але була не одна і мені не дозволили. Наступного дня приїхала і таки взяла до себе. В 2008-му в мене з'явився Карат, — розповідає киянка Серафима Пет­рова. Взимку 2009-го її пес загубився. Шукала його понад 11 років.

— Карат був слухняний, тому часто дозволяла йому гуляти без повідця, — каже Серафима Петрова. — Одного разу на вулиці біля нас вибухнула петарда. Я злякалася. Не одразу помітила, що собаки поряд немає. Кликала його, та марно. Оголошення про розшук із фотографією Карата розклеїла всюди. Розпитувала перехожих, писала на форуми. Активні пошуки припинила через рік. 2010-го на одному з форумів побачила допис про волонтерів, які врятували пса, що потрапив під машину на Троєщинському ринку. Впізнала свого Карата. Подзвонила, та було пізно. Відповіли, що вже знайшли для нього господарів. Запевнили — він у надійних руках.

У жовтні 2020 року до волонтерки 35-річної Ірини Мурги з Ірпеня на Київщині звернулися сусіди нової власниці собаки.

Серафима Петрова шукала собаку 11 років. ФОТО

Серафима Петрова підібрала пса Карата на столичному Гідропарку 2008-го. За рік він зник. Минулої осені їй вдалося повернути собаку


— Вони постійно викликали патрульних і неодноразово давали свідчення про жорстоке поводження з твариною. Однак нічого не вирішувалося. Та людина стверджувала, що ставиться до собаки добре. Правоохоронці їй вірили, — розповідає Мурга. — Тоді сусіди зняли на відео побиття Карата і звернулися до мене. Я написала заяву в поліцію. Після цього господарка зняла з собаки ланцюг і виставила за ворота. Лежав там, доки я його не знайшла. Карат виявився товариським. Коли приїхала, одразу до мене підійшов. Відвезла пса у ветеринарну клініку. В нього діагностували виснаження через голодування, гематоми і забій лап.

Після цього Ірина Мурга із поліцейськими відвідала жінку, в якої жив Карат.

— Вона навіть не заперечувала, що била собаку. Виправдовувалася, що він нібито з'їв курку. У дворі побачила напіврозвалену будку, де жив Карат. Біля неї не прибирали, напевно, декілька років. Пса тримали на ланцюгу довжиною півтора метра. Господарка була впевнена, що таке ставлення до тварини — нормальне.

За жорстоке поводження з твариною власниці загрожує штраф від 3,5 тис. до 5,1 тис. грн.

— Опублікувала історію Карата в Facebook, — продовжує Ірина Мурга. — Пізніше написала Серафима. Була впевнена, що це її пес. Попросила надіслати фотографії з клініки, а сама вислала знімки малого Карата. Сказала, що забере його. Їхня зустріч після довгої розлуки була зворушлива. Карат її впізнав. Підбіг, обнімав лапами, а потім уткнувся в неї носом. Серафима сміялася крізь сльози. Всі присутні плакали.

Зараз Карат живе у квартирі Серафими Петрової.

— Водимо його до кінолога на перевиховання. Та за два місяці досягнень мало. Але тренер каже, що завдяки терпінню — все можливо, — говорить Серафима. — Карат знайшов спільну мову з моїми дітьми — 10-річним сином і 8-річною донькою. Коли повертаємося додому, Карат зустрічає нас із вереском. Стрибає, лащиться. Він дуже активний. Страшенно любить гратися з м'ячиками, які пищать. Виконує основні команди. Але агресивно ставиться до інших собак.
Джерело статті: gazeta.ua

На головну сторінку

«    Січень 2021    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини