Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Голова Житомирської облради поїхав знайомитися з новоутвореними громадами

Голова Житомирської облради поїхав знайомитися з новоутвореними громадами

26-01-2021
Голова обласної ради Володимир Федоренко в рамках своїх робочих візитів відвідав Словечанську, Гладковецьку та Овруцьку громади Житомирщини.

Мета поїздок - знайомство із новоутвореними громадами, їх головами, вивчення проблем та перспектив, - йдеться на сайті облради.

У Словечанскій та Овруцькій громадах проблема спільна - руйнація Словечансько-Овруцького кряжа. Це унікальне місце не лише для України, а й Європи, справжнє геологічне диво Полісся. Однак існує проблема із зсувом ґрунту, про яку розповів голова громади Володимир Трикиша. За словами Володимира Федоренка, минулого року за підтримки обласної ради цю проблему вже вирішували, втім вона знову актуальна. Водночас голова обласної ради зазначив, що перспективи для розвитку у Словечансько-Овруцького кряжа дуже великі: «У майбутньому це може бути одним із центрів зеленого туризму з дивовижними вело та пішохідними маршрутами, а можливо й сучасним поліським гірсько-лижним курортом».

Також у Словечному Володимир Федоренко відвідав Музей партизанської слави, якому вже 59 років і який зберігає історію партизанського руху, локальних війн, Чорнобильської катастрофи та сучасної війни з Російською федерацією. Також у музеї зберігаються залишки унікальних вимерлих тварин. До речі, мамонта, який зберігається у Житомирі, також знайшли в Овруцькому районі.

«У Словечному є що подивитись, але ані гарної дороги, ані закладів розміщення, тим паче кафе тут не має. І це велика перепона для розвитку і туризму і громади в цілому
», - зазначив голова обласної ради.

Далі Володимир Федоренко завітав до Гладковецької громади, яка наразі працює над паспортом. Наступний крок - стратегія розвитку. Поспілкувався з головою громади Миколою Буховцем про нагальні проблеми і нагадав, що єдиний вихід із ситуації – залучення інвестицій. «Реальних пропозицій для інвестора у громади поки що немає. Будемо допомагати, залучати Агенцію регіонального розвитку», - сказав голова обласної ради.

Овруцьку громаду, яку Володимир Федоренко відвідав наступною, він назвав стратегічною для області. Голова громади Іван Коруд в свою чергу розповів над якими проектами наразі працюють та що вже вдалось реалізувати. Зокрема, у громаді замінене вуличне освітлення та проводиться енергомоніторинг.

«Овруцька громада межує з Білоруссю, має величезну кількість лісів та багату древлянську історію. Можу сказати, що на сьогоднішній день Овруцька громада має безліч перспектив для залучення інвестицій. Єдина перепона - дорога. Траса Виступовичі - Коростень має стати маленьким автобаном. І це також допоможе збільшити потік туристів до Словечанско-Овручского кряжу»
.

На зустрічі з головою Овруцької громади також був присутній директор Овруцької зразкової Малої академії народних мистецтв та ремесел, народний художник України Микола Климович, якому голова обласної ради Володимир Федоренко озвучив приємну новину: «За моєї ініціативи з обласного бюджету буде направлено 150 тис грн на розвиток академії».

На останок голова облради відвідав комунальне підприємство «Житомирська обласна психіатрічна лікарня» у с. Прилуки, де поспілкувався з її керівництвом.

На головну сторінку

«    Січень 2021    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини