Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Анатомія загострення, або (не дай Б-же) передчуття громадянської війни

Анатомія загострення, або (не дай Б-же) передчуття громадянської війни

26-02-2021
Я не знаю, чи це навмисно, але в Україні спровокували загострення. І продовжують робити це далі. Діють одразу різні сили. Кожна з них зацікавлена вчергове розколоти українське суспільство за ознаками мови або за-проти-майданності.
Перший сірник запалили влада. Влада, яка обіцяла, що не дозволить роздмухувати ворожнечу всередині України. Що не дозволить розподіляти українців на російсько- чи українськомовних, на православних чи греко-католиків, на патріотів чи "патриотов". Але - вона це зробила. Володимир Зеленський, який мав стати президентом національного примирення, став президентом національної небезпеки.
І це вже інше питання, чому "вона була вимушена" вдатися до цих кроків. Це не важливо. Це геть не важливо. Якщо ти вбиваєш чи крадеш, геть не має значення, чи ти вбиваєш за вірну справу, чи задля власного збагачення. Заповіді Моїсея кажуть: не створюй сам факт. А ми - маємо факт.
Тригером стали рішення влади щодо каналів, Медведчука, труби. Одна частина суспільства зраділа, що б'ють іншу. Тепер навпаки - після ув'язнення Стерненка радіють другі, а перші збирають людей на новий Майдан. І це суворі факти, з якими владі доведеться мати справу. Чи вона готова? Хто від цього виграє? Гадаю, в пана Зеленського немає відповідей на ці питання. Це вказує на вкрай низький рівень свідомости нинішньої влади та на величезну підступність тих, хто підштовхував Зеленського робити речі, що можуть скінчитися кров'ю.
Я впевнений, що Володимир Зеленський, СНБО та суди не є ідеологами цих кроків. Хтось їм це підказав. Хто - нехай питають в себе. Шкода, що влада послухалась та почала тиснути на заборонені "червоні" кнопки.
І одразу полізли наслідки.
Не розслідували злочини Порошенка - тепер він мобілізує Захід на новий Майдан.
Не будували царину Закону в Україні - тепер кожен "активіст" може сказати, що справа Стерненка або рішення щодо Медведчука є незаконними.
І глибоко поперек усім той Стерненко, як і той Медведчук.
Не боролися з олігархами - маєте підозри щодо власної корумпованості президента та його оточення.
Причини та наслідки...
Все дуже справедливо.
Тепер я не заздрю Володимиру Зеленському.
Начебто логічним є крок із запобігання роздмухування внутрішньої ворожнечі. Начебто логічно затримати деяких "активістів", які прийдуть під Офіс президента за гроші. Але ж як?
Ви ж щойно загравали з цими настроями. Ви ж щойно тиснули на глибинні кнопки, які обіцяли не чіпати. Ви спиралися не на Закон, а на "революційну необхідність" та "беззаперечні факти" (яких не надали). Що ж... Порошенко, Медведчук та інші кукловоди задоволено труть долоні. Ви надали їм право і далі розколювати Україну за мовними чи патріотичними ознаками.
І тепер кожен із них є правий. Начебто Захід вимагатиме звільнення Стерненка-патріота, начебто Схід вимагатиме покарання Стерненка за суто кримінальною справою. Ніхто не хоче чути розумних доводів, тому що не хочуть. Залишається лише припинити протести силовим методом або включити "п'яту колону" з "активістів" іншої сторони. В першому випадку, ти новий Лукашенко, в другому - ти другий Порошенко. Обидві альтернативи - відверте лайно.
Знову ж таки, це питання до розумових здібностей Зеленського, Єрмака, Тимошенко та інших можновладців. Гадаю, Зе&Co лише хотіли трохи погріти свої рейтинги на вогнищі мовної ворожнечі. Можливо, трохи налагодити стосунки з Вашингтоном, зіпсовані таємною зустріччю Єрмака з Джуліані. Та натомість влада вивільнила небезпечного джина.
Якщо ти тиснеш на кнопку русского языка та української мови, то маєш розуміти, що цей конфлікт неможливо вирішити. Він є генетичним, світоглядним. Це питання крові. Дуже мало людей у цьому світі здатні зробити крок всупереч мові крові. Для більшості людей визнати опонента людиною (здавалося б...) - це дорівнює відмовитись від себе.
Не знаю, хто підказав Володимиру Зеленському тиснути на цю кнопку. Але розгрібати наслідки усім нам. Це не означає, що в 2019 році ми зробил невірний крок. 73% українців втомилися від брехні та ворожнечі, що сіяв Порошенко. Від маніпуляцій та розподілу нації на патріотів та гоїв.
Це означає, що невірний крок зробив Зеленський. Він мав бути президентом національної єдності. Але він вирішив стати другим Порошенко.
А тепер спитайте себе: чи подобається таке загострення Володимиру Путіну? Отож...
Чи хочете ви жити у країні, де одна частина населення ненавидить іншу? Отож...
Роль особистості в історії України...


Автор статті: Сергей Лямец

На головну сторінку

«    Лютий 2021    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Новини