Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
«Без Богдана Леськіва не буде обласної лікарні»: небайдужі виступили на підтримку керівника медичного закладу

«Без Богдана Леськіва не буде обласної лікарні»: небайдужі виступили на підтримку керівника медичного закладу

22-04-2021
Звинувачення, посинілі трупи та виголоси «проти» – у кінці березня 2021 року місто сколихнув скандал проти генерального директора обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського Богдана Леськіва.

«Без Богдана Леськіва не буде обласної лікарні»: небайдужі виступили на підтримку керівника медичного закладу


Частина працівників лікарні, з яких декілька медсестер, санітарок та їхніх родичів, звинуватили директора лікарні у поганому ставленні до працівників закладу, службових злочинах та некомпетентності.

Але не все так однозначно. Як виявилося, на протест вийшли представники лише одного відділення, хоча у лікарні працює близько 1500 людей, а звинувачення та незадоволення керівництвом – невиправдане.

До редакції «20 хвилин Житомир» звернулися небайдужі житомиряни, котрі розповіли про свій досвід спілкування з директором обласної лікарні Богданом Леськівом. Надія Василівна особисто знайома з Богданом Леськівом. За її словами, без нього не буде обласної лікарні: «Я дуже добре знаю Богдана Богдановича, ще з Новограда-Волинського. Знаю, що він там до гарного рівня довів хірургію в міськрайонній лікарні, а потім його зробили головним лікарем МСЕК. Він тоді вивів її на європейський рівень. Зараз ситуація така: обласна лікарня має 26 відділень, 25 із них – за Леськіва, і лише одне – проти. Якщо не буде Леськіва – не буде обласної лікарні. Тоді де нам лікуватися?».

Також звернулися і ті, хто безпосередньо перебував на лікуванні в період пандемії коронавірусу: «Я лежала в лікарні, у ”ковідному” відділенні, і можу засвідчити, що умови там хороші. Там є хороше харчування, відділення забезпечене необхідним, коли в інших лікарнях такого немає. Там не було масового страйку, там був запланований захід», – розповідає Тетяна Євгенівна.

Під час протесту звинувачень було чимало. Загалом це стосувалося особистих якостей директора медичного закладу. Мовляв, він цькував працівників, з ним не можна було побудувати діалог. Проте медична директорка з лікувальної роботи Наталія Герасимчук вважає інакше. Вона розповіла, що Богдан Леськів завжди шукає компроміс і намагається покращити роботу лікарні: «З керівником я працюю з 2018 року. Коли я прийшла на роботу, я знала, що це за робота, які вимоги, обов’язки. Мені подобається, що керівник ставиться до колективу по-людськи. Він ініціативний, він завжди шукає компроміси, і він вміє визнавати помилки. У нас немає такого, що є тільки думка керівника, а інших думок – немає. Ми завжди можемо прийти до нього в кабінет і обговорити будь-які питання. Мені як керівник Богдан Богданович – імпонує, бо він сказав – зробив. Він є лідером, він завжди намагається покращити роботу лікарні».


На акції, що відбулася 29 березня під стінами обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського, були присутні лише деякі працівники лікарні, водночас інші виконували свою роботу і не могли залишити пацієнтів.

«Те, що відбувся цей пікет, я його абсолютно не підтримую, оскільки допомога людям надається. Ми аналізуємо свою роботу, намагаємося працювати краще. Те, що дехто з колективу вирішив вийти на цю акцію, – це їхнє право. Вийшло лише декілька людей з одного відділення, інші люди були не з нашого закладу. Працівники лікарні підтримують керівника, вони на момент цієї акції перебували на робочих місцях, вони не могли залишити своїх пацієнтів», – пояснює Наталія Герасимчук.

На підтримку Богдана Леськіва також виступила медична директорка з поліклінічної роботи Наталія Сич. Ситуація, що склалася, її вкрай обурила. За її словами, Богдан Леськів – на своєму місці: «Я повністю підтримую Богдана Богдановича, абсолютно, у всіх його діях, тому що навіть зараз, коли хворію, мала змогу переконатися на собі, що лікарня забезпечена усім необхідним, а лікарі надають якісну допомогу у період пандемії. Були, можливо, якісь недоліки, але ми намагалися завжди зробити все, аби якість роботи була на вищому рівні. Я категорично не підтримую вирішення питань таким способом, як ця акція, адже керівник завжди відкритий до спілкування. У будь-який час можна прийти, він хвилюється за кожного, вислухає кожного. Із колективу у 1500 людей, який сьогодні працює, вийшло 10-20 людей – це ж не показник. Я вважаю, що Богдан Богданович на своєму місті».

Чи дійсно у лікарні стільки проблем, скільки описали учасники протесту, перевірятимуть компетентні органи. Проте працівники лікарні у керівництві не сумніваються і вважають акцію проти Богдана Леськіва замовною.

На головну сторінку

«    Квітень 2021    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Новини