Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У Житомирі почали продавати черемшу
У Житомирі почали продавати черемшу

На Житньому ринку у Житомирі...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

  • Помер Геннадій Москаль
    Помер Геннадій Москаль

    Він займав багато державних посад,...

  • У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки
    У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки

    Відкрили там також чудову фан-зону...

Новини
Коли вийде на барикади житомирська "Батьківщина"?

Коли вийде на барикади житомирська "Батьківщина"?

23-06-2021
Попри літню спеку, попри розпочатий сезон відпусток та відпочинків, політична напруга у житті українського суспільства не зникає. Більше того, вона посилюється.

Коли вийде на барикади житомирська "Батьківщина"?


Дехто із політиків (наприклад, лідерка ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко) значно активізували свою медіа-присутність у всіх регіонах України, а до щоденних «прямих ефірів» від тієї ж Юлії Володимирівни люди вже звикли, як до репортажів із європейського футбольного чемпіонату. І все начебто правильно говорить Юлія Тимошенко, і питання про землю та необхідність проведення референдуму із питання про продаж українських земель сільськогосподарського призначення є дуже важливим для більшості жителів країни, але, як це часто буває, у людей накопичилось купа запитань до усіх політиків та депутатів. У тому ж числі – і до Ю.В.Тимошенко та депутатів місцевих рад від «Батьківщини».

Цікаво, наприклад, виходить, коли лідер партії закликає народ до походу на референдум (що дуже правильно та логічно), а її партійці-колеги на місцях у цей час понуро і відверто мовчать. У кращому раз партійці із Житомира чи Житомирщини загалом підтримують лідерку «Батьківщини» у мережі Facebook, клацнувши значком «подобається». Але ні на сесіях міських чи селищних рад, ні на сесії Житомирської обласної ради, де ВО «Батьківщина» має свою фракцію, нічого схожого на оприлюднення чіткої політичної позиції депутати від «Батьківщини» не демонструють. Хоча ситуація того вимагає. Свого часу, коли Соцпартія України виступила проти діяльності тодішнього Президента України Леоніда Кучми, житомирські соціалісти навіть піший похід протесту від Житомира до столиці організували. Натомість нинішній депутатський «призов» партії «Батьківщина» у Житомирі і області загалом займається облаштуванням виключно своїх особистих справ. В основному - бізнесового зафарбування.

Ще одна сфера надмірної активності житомирських колег Ю.В.Тимошенко по партії – керівні посади директорів комунальних підприємств для членів партії «Батьківщина». Тут партійці-колеги Юлії Тимошенко – перші і з кабінетів керівників Житомирської облради чи обласної державної адміністрації вони, як то кажуть, не вилазять. І водночас на мітингах щодо подорожчання тарифів на комунальні послуги членів «Батьківщини» не видно зовсім. Хоча в Україні всі пам’ятають, що якраз Ю.В.Тимошенко і її парламентські колеги довгий час вели послідовну боротьбу проти здирницьких і необгрунтованих тарифів на енергоносії в Україні.

Навіть до суду Юля і її колеги -депутати ходили понад рік. Щоправда тодішня влада під керівництвом Петра Порошенка і «Батьківщину», і її лідера тупо ігнорувала, але і нинішня влада робить те ж саме. А з іншого боку, чому ж не ігнорувати партійного «вождя», коли його однодумці у районах та областях крутять із владою аж занадто дружні «хороводи».

Звісно ж, не задарма. За посади, за сприяння у питаннях ведення особистого бізнесу, за слухняність та взаєморозуміння. Тому й розмови про те, що Юлія Тимошенко та ВО «Батьківщина» вже не мають таких перспектив, як це було, наприклад, 10 років тому, лунають все гучніше і стають із кожним днем все переконливішими. Люди ж «на місцях» чудово бачать, що ні Олена Розенблат, яка очолює «Батьківщину» у Житомирській міській раді, ні її колеги Сергій Пидюра чи Людмила Янушевич найболючіших питань у житті обласного центру не порушують і не піднімають. Так само важко собі уявити, що серед борців за права народу опиняться депутати-партійці від «Батьківщини» у Житомирській обласній раді. Ні Дмитро Кропачов, ні Віталій Сорока чи, тим паче, Петро Піонтківський проти антинародних дій влади не виступали і, швидше за все, ніколи не виступлять.

Не кажучи вже про те, щоб очолити всенародний протест проти очевидного наступу на соціальні права житомирян. Так що на «барикади» народної боротьби у найближчі часи представники ВО «Батьківщина» навряд чи вийдуть.

Автор статті: Сидір Ковпак

На головну сторінку

«    Червень 2021    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Новини