Свіжі новини
ГоловнаУкраїнаСалат із рисом на зиму

Салат із рисом на зиму

Склад подібної заготовки дуже простий — стиглі помідори, солодкий перець, цибуля та морква. Все, що сьогодні можна недорого купити на ринку. В ідеалі, звичайно, зі своєю грядки.

Готуємо такий салат з рисом, хоча дуже смачно виходить і з перловкою.

2 кг помідорів
500 г цибулі
500 г солодкого перцю
500 г моркви
склянка рису (не вареного)
склянка олії
4 столові ложки цукру
2 столові ложки оцту
1 столова ложка солі

Помідори нарізати шматками, видалити плодоніжки. Подрібнити будь-яким зручним для вас способом — на м’ясорубці або блендері. Шкірку можна не знімати. Перелити томатне пюре в підходящий за об’ємом товстостінний посуд (підійде каструля на 4 л). Поставити на середній вогонь. Цибулю нарізати дрібними кубиками. Моркву крупно натерти. Щойно томатне пюре закипить, закласти в нього цибулю та моркву. Перемішати, дати закипіти і варити хвилин 10. Нарізати доволі дрібними кубиками перець, додати до овочів, перемішати. Налити до овочів рафіновану олію, всипати цукор і сіль. Перемішати, прикрити каструлю кришкою та тушкувати на вогні нижче середнього близько 15 хв. Рис промити та дати стекти воді. Додати його до овочевої маси. Добре перемішати, довести до кипіння, прикрити каструлю кришкою та готувати на слабкому вогні близько 40—45 хв., до м’якості рису. В кінці влити оцет і перемішати. Відразу ж розкласти в підготовлені банки і закрити під ключ. Перевернути банки догори дном і укутати. Дати салату повністю охолонути.

Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 3 л заготовки. Банки з заготовками чудово зберігаються в сухому і темному місці — найкраще підійде льох або підвал.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img