Свіжі новини
ГоловнаПодіїЧим загрожує гучна музика у навушниках

Чим загрожує гучна музика у навушниках

Звісно, вона заряджає емоціями, але може нашкодити вашому слуху. Це ж стосується концертів, спортивних подій чи роботи на виробництві, або ж стареньких, котрі звикли дивитися телевізор у навушниках, вмикаючи голосний звук. Давайте розберемося, як гучні звуки впливають на слух, пропонують фахівці МОЗу в рубриці «Здорова країна».

Втрата слуху стається, коли будь-яка частина вуха або нерви, що передають інформацію про звуки до вашого мозку, пошкоджені. Іноді слух втрачається тимчасово. Гучний шум може пошкодити клітини та оболонки вушної раковини. До втрати слуху призводить тривалий вплив гучного звуку або одноразовий. Тобто якщо довгий час слухаєте гучно музику, ризик зниження слуху зростатиме.

У вушній раковині знаходяться волоскові клітини, які допомагають мозку розпізнавати звуки. При народженні в кожної людини є приблизно 16 тисяч цих клітин, із яких 30-50 відсотків можуть бути пошкоджені або зруйновані, перш ніж зниження слуху можна буде виміряти за допомогою відповідного тесту. Волоскові клітини неможливо відновити.

Після концерту чи футбольного матчу ви могли помітити, що чуєте трохи гірше або у вухах стоїть дзвін. Це відбувається через те, що волоскові клітини згинаються ніби травинки, але потім вирівнюються. Тому зазвичай слух відновлюється. Але гучні звуки можуть пошкодити занадто багато клітин, деякі з яких загинуть..

Шум також може пошкодити слуховий нерв, який несе інформацію про звуки до мозку. Ви можете не помітити відразу зміни, однак це може, наприклад, проявитися в тому, що вам складно буде зрозуміти співрозмовника в галасливих місцях.

Також гучні звуки впливають на те, як добре будете чути у майбутньому та як швидко можуть виникнути проблеми зі слухом, навіть після того, як ви знизили гучність музики.

Ваша стаття
Читайте також

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img