Свіжі новини
ГоловнаПодіїЯблучні слойки

Яблучні слойки

Повітряні, хрусткі, з соковитою яблучною начинкою слойки. До того ж листкове тісто дуже незвичайне — на основі манки. Всього виходить 6 слойок.

Тісто:

200 г борошна
50 г манної крупи
1 чайна ложка цукру
150 мл води
дрібка солі
дрібка ваніліну
жовток і трохи молока (для змащування)
олія (для розкочування тіста)

Прошарок:

1 столова ложка вершкового масла
1 столова ложка олії
1 столова ложка борошна

Начинка:

2 середні яблука

цукор

Для тіста в мисці змішати борошно та манку, цукор, сіль і ванілін. Додати воду й замісити дуже м’яке тісто, яке не липне до рук. Покласти в пакет і дати відпочити 20 хв. Для прошарку змішати м’яке вершкове масло, борошно та олію. Виходить суміш, як сметана. Розділити тісто на 6 рівних шматочків. Кожен округлити в кулю. Змастити злегка олією і дати відпочити ще 15 хв. Для формування зручно використовувати велику плоску тарілку (приблизно 25 см в діаметрі), змащену олією. Викласти на неї шматочок тіста й розподілити руками дуже тонким (майже прозорим) шаром. Зверху пласт тонко змастити масляною сумішшю.

Формуємо листкове тісто наступним чином: розпластане коло умовно розділити на 3 частини; скласти втричі — спочатку середину пласта накрити лівою його третиною, потім правою. Вийде прямокутник. Потім довгі сторони прямокутника підвернути до середини, накривши спочатку однією, а потім іншою частинами. Вийде квадрат. Підготувати так всі шматочки.

Прикрити плівкою, поки готуємо начинку. З яблук видалити середину. Нарізати їх кружальцями 3—4 мм завтовшки. (Замість яблук можна використовувати груші або сливи.) Заготовку тіста злегка розплющити руками. Яблучне кружальце обкачати в цукрі та викласти по центру тіста.

Краї підвернути конвертиком, добре защипнути. Серединку прикрасити шматочком яблука. Сформувати так інші слойки. Всі заготовки перенести на застелене пергаментом деко. Змастити жовтком із молоком. Випікати в розігрітій до 190 градусів духовці 30—35 хв. Після цього злегка остудити та за бажанням притрусити цукровою пудрою.

Залиште свій коментар
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img