Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У Житомирі поліція затримала жінку за продаж гуманітарних автомобілів для ЗСУ
У Житомирі поліція затримала жінку за продаж гуманітарних автомобілів для ЗСУ

Поліцейські викрили подружжя з Житомирщини,...

  • У Житомирі поліція затримала жінку за продаж гуманітарних автомобілів для ЗСУ
    У Житомирі поліція затримала жінку за продаж гуманітарних автомобілів для ЗСУ

    Поліцейські викрили подружжя з Житомирщини,...

  • Сьогодні свій День народження святкує відома українка Ліна Костенко
    Сьогодні свій День народження святкує відома українка Ліна Костенко

    У Житомирі, Україні та й...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

Новини
НАДЗВИЧАЙНА СИТУАЦІЯ В СПОРТИВНІЙ ГАЛУЗІ ЖИТОМИРЩИНИ!

НАДЗВИЧАЙНА СИТУАЦІЯ В СПОРТИВНІЙ ГАЛУЗІ ЖИТОМИРЩИНИ!

24-09-2021
За головування голови відділення НОК України в Житомирській області – Оніщука Олександра відбулась робоча нарада з питань розвитку фізичної культури та спорту з провідними тренерами та олімпійцями області.
Учасників робочої групи хвилює стан галузі та перспективи розвитку як спорту вищих досягнень, так і масового спорту вцілому. Адже без масового спорту немає наступництва задля подальших успіхів спортсменів Житомирщини як на Всеукраїнських так, і Світових аренах.
Фізична культура та спорт в останні два роки перебуває у кризі, якщо не в комі. Це випливає з багатьох чинників:
1. В області немає об’єктивної, реальної оцінки перспектив розвитку Олімпійських та неолімпійських видів спорту – так звана «дорожня карта» для спортивної галузі відсутня;
2. Кваліфікація керівників Департаменту викликає сумніви, так як не налагоджена система робота, відсутність звітності, колегій з суб’єктами спортивної галузі. Натомість ведуться «під килимні ігри» та розподіл на «своїх» та «чужих», що викликало викривлення фінансування галузі в сторону «своїх». Призначення на посади своїх чоловіків та найближчих родичів.
3. Інфраструктура в занепаді – Департамент не надає пропозицій щодо реконструкції та будівництва нових спортивних об’єктів в області, а залишається тільки спостерігачем та «перерізає» стрічки до вже побудованих або реконструйованих (а їх одиниці) не маючи уявлень про «зміст» спортивних споруд.
4. Попередні роки Департаментом не було визначено пріоритетність та підтримку видів спорту, які б недалекому майбутньому дали б змогу саме вихованцям наших спортивних шкіл представляти на міжнародній арені Україну. Натомість ми купуємо легіонерів, платячи їм колосальні зарплати.
5. Департамент культури,молоді та спорту потрібно роз’єднати тому що, це два полюси. В Україні є окремо Міністерство культури та інформаційної політики і Міністерство молоді та спорту.
Та найболючішим питанням залишається фінансування галузі, а саме відсутність у профільному Департаменті коштів на проведення навчально-тренувальних зборів.
Тут слід нагадати, що Департамент припинив проводити збори та відряджати на змагання спортсменів області ще в ЛИПНІ цього року.
Ось основі питання, які обговорювали на робочій нараді у відділенні НОК України в Житомирській області та вирішили звернутися до керівництва області з проханням почути проблеми спорту та провести аналіз фінансової та управлінської діяльності Департаменту культури,молоді та спорту Житомирської ОДА.


НАДЗВИЧАЙНА СИТУАЦІЯ В СПОРТИВНІЙ ГАЛУЗІ ЖИТОМИРЩИНИ!


НАДЗВИЧАЙНА СИТУАЦІЯ В СПОРТИВНІЙ ГАЛУЗІ ЖИТОМИРЩИНИ!

На головну сторінку

«    Вересень 2021    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Новини