Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У Житомирі почали продавати черемшу
У Житомирі почали продавати черемшу

На Житньому ринку у Житомирі...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

  • Помер Геннадій Москаль
    Помер Геннадій Москаль

    Він займав багато державних посад,...

  • У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки
    У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки

    Відкрили там також чудову фан-зону...

Новини
У Житомирі відбувся творчий вечір Костянтина Гулюка. ВІДЕО

У Житомирі відбувся творчий вечір Костянтина Гулюка. ВІДЕО

24-09-2021
У Житомирі важко знайти людину, яка не знає Костянтина Гулюка. Різні люди із кількох поколінь житомирян знають його, як Костю Гулюка, Костянтина Гая, Отця Костянтина. Мало хто знає його цікаву та дуже строкато – драматичну біографію (про своє життя Костянтин Гулюк нещодавно розповідав у інтерв'ю нашому кореспондентові), але до Житомира Костянтин потрапив ледь не випадково. Але у нашому місті йому сподобалося і сьогодні важко навіть уявити Житомир без Костянтина Гулюка.

23 вересня за ініціативи та безпосередньої участі благодійного фонду «Духовна освіта» у залі Житомирської наукової бібліотеки імені Ольжича відбувся творчий вечір поета, барда, а насправді культового вуличного співака – житомирянина Костянтина Гая. На початку події усіх присутніх у залі поціновувачів творчості Гая привітала Тетяна Стражник – відомий у Житомирі нотаріус та одна із ініціаторів створення фонду «Духовна освіта».

У Житомирі відбувся творчий вечір Костянтина Гулюка. ВІДЕО


Зауважимо, що у залі обласної наукової бібліотеки, куди люди навідуються для зустрічей із найвідомішими українськими письменниками, поетами, музикантами та художниками 23 вересня було повно людей. Кожного із них Костянтин Гулюк знає особисто, ледь не кожному із присутніх у залі поціновувачів своєї творчості бард-співак міг би присвятити окрему пісню. Тим паче, що історій, всіляких композицій, повязаних із Житомиром та житомирянами, у Костянтина дуже багато.

Адже чи не першим у Житомирі він поринув у світоглядні пошуки на гребені сплеску демократії часів перебудови. Навіть на Перший зїзд анархістів Радянського Союзу Костянтин Гулюк добрався і став неабияким прихильником та пропагандистом цієї цікавої і досі незбагненної в Україні політичної традиції. Втім, хто коли – небуть спілкувався із Костянтином Гулюком. Одразу ж його згадає і неодмінно зауважить, що «Костя – справжній, неповторний і.. незбагненний».

Таким став і вечір його творчості, який розпочався о шості й вечора і тривав майже дві години. Абсолютна безпосередність автора пісень, логічна довершеність усіх його розповідей і «вступів» до своїх пісенних творів приверне увагу і зацікавить будь-якого слухача, який тільки – тільки почув Костянтина Гая. А скільки висловлених зауважень, деталей, блискавичних порівнянь висловив пісняр на сцені бібліотеки! А іронія Костянтина Гая взагалі заслуговує на окрему розповідь та детальні і розлогі коментарі. Загалом Костянтин того вечора співав на кількох мовах. Звісно ж, традиційно українські пісні, які, власне й вивели автора на великий мистецький шлях, були «цвяхом» і родзинкою програми культового співака. Але й російської мови у своїх пісенних виступах Костянтин не цурається. Як і французької – також!А пісня на слова Нестора Івановича Махна! А як звучала культова в Одесі (і навіть у Тель-Авіві) пісня –шлягер «Купите папиросы» у виконанні Костянтина Гая! Євреї точно запросили б Костянтина Гая до себе у гості. А він точно – відгукнувся б на таке запрошення.

Загалом, варто обов’ язково зауважити, що Костя Гулюк взагалі має дуже гарну особливість свого характеру. Можливо , це просто звичка – відгукуватися на усі і на усілякі прояви і вибрики життя. Але у нього це виходить щиро, гарно, доречно і правдиво. У Житомирі саме за такі особливості вдачі Костянтина Гулюка його люблять, поважають, цінують і ніколи не обходять стороною. Він, до речі, це знає і завжди відповідає сторицею. Суто по-людськи, але головне – із любов’ю до життя і до Житомира.






На головну сторінку

«    Вересень 2021    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Новини