Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Житомиряни боргують за тепло майже 300 млн грн

Житомиряни боргують за тепло майже 300 млн грн

19-05-2022
Станом на травень 2022 року жителі Житомира заборгували за послуги теплопостачання 298 мільйонів гривень. 150 мільйонів гривень із цієї суми – це борги за минулий опалювальний сезон.

Про це повідомив директор комунального підприємства "Житомиртеплокомунерго" Дмитро Рогожин.

За словами Дмитра Рогожина, за час дії воєнного стану рівень сплат за теплопостачання спочатку впав до 50%, а потім, коли житомиряни почали повертатися додому, піднявся до 77%.

"Це якраз та сума, якої не вистачає до сплати за отриманий газ по цьому сезону. Ми вже суттєво відчуваємо, що ті, хто повертаються, почали сплачувати. Але на даний час цього недостатньо. При всьому навіть мінус 5% – це вже великий провал, а ми говоримо про 20% недостачі коштів", – каже Дмитро Рогожин.

Житомирянка Катерина Беляк прийшла до розрахункового центру "Житомиртеплокомуненерго", аби уточнити суму боргу за опалення. Жінка розповіла, що через певні обставини з грудня 2021 року не могла платити за теплопостачання. Потім на платоспроможність вплинула повномасштабна війна в країні.

"Я не хочу накопичувати борги – саме це, перш за все, мене стимулює, – каже Катерина. – Платитиму, може, в два транші, бо в мене сума немаленька".

Найчастіше житомирянам, які накопичили борги за опалення, пропонують оплату частинами. Впродовж минулого тижня щодня підприємство укладало зі споживачами по п'ять таких договорів.

"Люди виясняють, в основному, по нарахуваннях за опалювальний сезон, про рахунки за опалювальний сезон і намагаються вирішити питання оплати заборгованості, – розповідає представниця "Житомиртеплокомуненерго" Олена Кирилова. – Найбільший термін, на який ми укладали договір реструктуризації – це п'ять років, але це вже зовсім бідові люди, які мають великі суми заборгованості. Крім того, існує питання перерахунків та теплових лічильників, котрі є у 79% будинків. Люди з'ясовують показники теплових лічильників".

Всього підприємство нараховує плату за теплопостачання на 71 тисячу особових рахунків. Аби не накопичувати борги, можна розподіляти плату за опалення на весь рік. За словами Олени Кирилової, так робить понад 40% житомирян.

"Якщо в такі місяці було від 40 до 49 людей, які укладають такі договори, то літом буває і 100. В основному, 85-90% нарахувань ми отримуємо, але є група людей, які вважаються так званими "безнадійними споживачами", – розповіла Олена Кирилова.

На головну сторінку

«    Травень 2022    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Новини