Свіжі новини
ГоловнаУкраїнаДепутати Закарпатської облради проголосували за фінансування запуску аеропорту "Ужгород"

Депутати Закарпатської облради проголосували за фінансування запуску аеропорту \”Ужгород\”

За словами голови Закарпатської облради Володимира Чубірко, вже за кілька місяців можна буде запустити роботу аеропорту “Ужгород“. Адже його злітно-посадкова смуга починається зі Словаччини й закінчується Словаччиною.

Також Чубірко зауважив, що це ледь не єдиний аеропорт, який уцілів під час повномасштабної війни Росії проти України та може слугувати для пасажирських перевезень.

Насправді це єдиний в Україні аеропорт, який може функціонувати для пасажирських перевезень, тому що злітно-посадкова смуга починається зі Словаччини й закінчується Словаччиною. Борт, який злітає потрапляє в небо Європейського Союзу, а не в небо України, яке сьогодні закрите у зв’язку з повномасштабною війною РФ проти України“, – заявив голова Закарпатської облради Володимир Чубірко.

Також він додав, що на аеропорт буде виділено 26 мільйонів гривень.

Ці 26 мільйонів виділяються для того, щоб у нас з’явився великий, унікальний і можливо останній, найголовніший у державі аеропорт“, – зауважив голова Закарпатської облради.

Крім того, як він наголосив, авіаперельоти вдасться відновити за кілька місяців. Серед можливих напрямків – Відень, Прага та Мюнхен.
На сьогодні літаки українських авіакомпаній базуються в Європі.

Залиште свій коментар
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img