Свіжі новини
ГоловнаПодіїСеред колаборантів, які правоохоронці затримували на Житомирщині є підприємці, священники, вчителі та...

Серед колаборантів, які правоохоронці затримували на Житомирщині є підприємці, священники, вчителі та пенсіонери

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну українці почали об\’єднувати зусилля і спільно боротись з ворогом, але, на жаль, не всі. Поки одні стояли в чергах у військоматах, будували блокпости, волонтерили і забезпечували всім необхідним наших захисників, інші підтримували збройне вторгнення росіян і ще й хотіли переконати в цьому інших.

За інформацією ГУНП у Житомирській області, станом 28 липня секторами дізнання поліції Житомирщини розслідувалось 69 кримінальних проваджень за статтею 111-1 (Колабораційна діяльність).

“На сьогодні (станом на 28.07.2022) повідомлено про підозру 34 особам. Серед них семеро пенсіонерів, дев\’ять – приватних підприємців, вісім – непрацюючих, два вчителі, священнослужитель, фітнес-тренер. На даний час 32 обвинувальні акти направлені до суду. По 18 кримінальних провадженнях винесені вироки. Ще 22 провадження розслідуються»,
– розповіла речниця ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

На думку колаборантів, в Україні немає війни, путін прийшов “освобождать” населення від бандерівців та нацистів, а російські війська воюють з НАТО, яке розмістило у нашій країні лабораторії з виробництва біологічної зброї, та інша нісенітниця, яка не відповідає дійсності. Крім того, вони агітують інших до підтримки дій рашистів. Для своєї колабораційної діяльності прихильники “русського міра” обирали публічні місця: зупинки, фітнес-клуб, торгові центри.

Залиште свій коментар
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img