Свіжі новини
ГоловнаТоп-новиниУ сорока школах Житомира близько двох тисяч учнів навчаються за сімейною формою

У сорока школах Житомира близько двох тисяч учнів навчаються за сімейною формою

У сорока школах Житомира 1 748 учнів навчаються за сімейною формою.

Про це розповіла спеціалістка міського департаменту освіти Ольга Єрмакова.

За її словами, минулого навчального року таку форму навчання обрали 52 дитини.

“Особливість здобуття сімейної форми освіти полягає у тому, що кожна дитина має індивідуальний навчальний план, підготовлений школою, рекомендації школи, доступ до освітніх сайтів школи, але освіту здобуває в родині, – каже Ольга Єрмакова. – Плюси є в тому, що дитина перебуває у комфортному психологічному середовищі. Також плюсом є те, що батьки більше зацікавлені в отриманні освіти дитиною, мотивовані більше. Мінуси, звичайно, також є: дитина дещо обмежена в спілкуванні з однолітками. І це така соціальна проблема, яку батьки мають враховувати”.

Одна з житомирських шкіл посіла перше місце за кількістю учнів, які навчаються дистанційно та індивідуально. У цьому навчальному закладі 175 учнів здобувають знання за сімейною формою навчання.

“Сімейна форма навчання у нас давно практикується, – каже директорка школи Тетяна Омелянчук. – Переважно батьки переходили з сімейної на звичайну форму навчання в кінці семестру. Якщо вони бачать, що не встигають, то переходять. Батьки мають право впродовж навчального року змінити форму навчання. Діти двічі на рік в кінці семестру пишуть контрольні роботи, тобто проходять тестування відповідно до тих предметів, з яких навчаються. Відповідальний за сімейне навчання створює графік консультацій, які має право отримувати дитина від кожного вчителя”.

Вчителька української мови і літератури Ганна Халєєва каже, що батьки несуть відповідальність за якісне здобуття дітьми освіти за сімейною формою навчання.

“Саме сімейна форма навчання для того і створена, щоб батьки разом із дітьми опанували програму певного класу, – каже Ганна Халєєва. – Батьки пишуть заяву і повністю несуть відповідальність за навчання, виховання своїх дітей. Мають право на сімейну форму навчання здобувачі освіти з шести років і аж до 18 років. Проте на очній формі трохи кращий рівень знань, ніж на сімейній формі навчання”.

Залиште свій коментар
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img