Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У Житомирі почали продавати черемшу
У Житомирі почали продавати черемшу

На Житньому ринку у Житомирі...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

  • Помер Геннадій Москаль
    Помер Геннадій Москаль

    Він займав багато державних посад,...

  • У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки
    У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки

    Відкрили там також чудову фан-зону...

Новини

Путін відправив ядерний військовий потяг на фронт до України

04-10-2022
Устаткування належить 12-му відділу Міноборони РФ, який відповідає за експлуатацію ядерного арсеналу країни. Вважіється, що Росія готує демонстративний ядерний удар на кордоні з Україною.

Президент Росії Володимир Путін направив із центральних областей до кордонів України ешелон спеціалізованої військової техніки. За інформацією військових експертів, техніка належить 12-му Головному управлінню Міністерства оборони Росії, яке відповідає за контроль та експлуатацію ядерного арсеналу РФ.

Як повідомляє британське видання The Times, Росія може влаштувати показовий підрив ядерної зброї на кордонах України чи Чорному морі.

Інформація про рух залізничного складу з'явилася 2 жовтня на проросійському Telegram-каналі Rybar. Аналізуючи опубліковане відео, військовий експерт Конрад Музика зазначив, що військове обладнання, що перевозиться, відноситься 12-му відділу Міноборони РФ, яке відповідає за ядерні боєприпаси, їх зберігання, обслуговування, транспортування та видачу підрозділам. На його думку, це демонстративний крок Путіна, який показує Заходу його рішучість у контексті недавніх заяв про захист територій РФ будь-яким доступним способом.

"Це може бути сигналом Заходу про те, що Москва йде на загострення", — вважає Музика.

Проте експерт водночас зазначає, що переміщення важкої військової техніки, яка належить ядерним підрозділам, не обов'язково означає, що Росія готується до розміщення ядерної зброї в Україні. Він додав, що Міноборони РФ зазвичай восени проводить масштабні навчання військ стратегічного призначення. У цьому випадку вважається, що ешелон прямує до місця проведення навчання з ядерного стримування "Гром", яке востаннє проводилося у жовтні 2019 року.

Оглядачі пишуть, що ці маневри можуть свідчити про все запекліше бажання Путіна піти на ескалацію війни після низки ганебних поразок на полі Харківської та Херсонської ділянок фронту. Також переміщення спеціальної техніки може бути якоюсь відповіддю на анонсовані Білим домом поставки установок HIMARS для української армії, які становлять суттєву проблему для Збройних сил РФ.

Путін відправив ядерний військовий потяг на фронт до України

На головну сторінку

«    Жовтень 2022    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Новини