Свіжі новини
ГоловнаПодіїВибухова хвиля від ракетного удару пошкодила три десятки вікон в одному з...

Вибухова хвиля від ракетного удару пошкодила три десятки вікон в одному з житомирських коледжів

Внаслідок ракетного удару, завданого російською армією по Житомирській громаді 11 жовтня, ушкоджень зазнав один із місцевих коледжів – вибухова хвиля пошкодила три десятка вікон будівлі.

Ушкоджень зазнали вікна у двох навчальних корпусах, бібліотеці, гуртожитках та майстерні. Заступниця директора коледжу Інна Можарівська говорить, що ні серед викладачів, ні серед студентів паніки не було.

“Механізм уже був відпрацьований: ми попередньо проводили навчання з техніки безпеки, аби мати розуміння, як діяти в цій ситуації. Звичайно приїжджали батьки. Якщо вони хотіли, то забирали дитину. Це їхнє право, вони несуть відповідальність. А так – все пройшло тихо, злагоджено, мирно. Всі ми залишалися до завершення тривоги в укриттях. Потім, коли ми вийшли, то побачили, що значна кількість вікон були просто знищені”, – каже Інна Можарівська.

інна Можарівська

“Все затряслося – вікна задрижали, двері. Злякався, звичайно, тому, що давно не було прильотів”, – каже житомирянин Дмитро.

“Прокинувся від вибухів, коли перший раз прилетіло, – говорить ще один житомирянин Вадим. – Я спочатку нічого не зрозумів. Потім другий прилетів. Я вже думав збирати речі, “тривожну валізу” і на вулицю виходити, але все стихло”.

Майстер виробничого навчання В\’ячеслав Трохимчук під час повітряної тривоги також перебував зі студентами в укритті.

“Але я згадав, що я не закрив майстерню, – говорить В\’ячеслав. – Повернувся закрити, і в цей час пролунав один вибух. А потім через хвилину, а може й довше – другий. Під час другого вибуху у нас в майстерні посипалося скло.

Заступник директора з адміністративно-господарської роботи Василь Демянов каже, що вибиті вікна вже почали замінювати.

“Днів два – і ми все відновимо. Будемо скло вставляти своїми силами – робитимуть це працівники господарської служби”, – розповів Василь Демянов.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img