Свіжі новини
ГоловнаПодіїІ знову в Бердичеві «мутний» тендер на проектні роботи

І знову в Бердичеві «мутний» тендер на проектні роботи

У Бердичівській міській раді раніше не було відділу контрольно-ревізійної роботи, а при нинішньому керівництві такий відділ створили.

Але що він там робить – нікому не відомо. Бо на жодну нашу публікацію про аномальні перевитрати бюджетних коштів в різних тендерах жодного їх реагування ще не було.

Ось і сьогодні, підпорядковане міській раді підприємство знову провело тендер на виконання проектних робіт у такий спосіб, що питань до нього більше, ніж відповідей.

Мова йде про проектування ««Реконструкції частини приміщень II поверху нежитлової будівлі операційного корпусу в КНП «Бердичівська міська лікарня». Не нове будівництво, не завод чи якесь технологічне виробництво, не вся будівля лікарні, а всього лиш реконструкція кількох кімнат під відділення анестезіології та інтенсивної терапії на 14 (!!!) ліжок.

Спочатку оголосили тендер з очікуваною ціною 650 тисяч гривень, але потім передумали і оголосили тендер на 600 тисяч гривень (15 тисяч доларів). Та за такі гроші в приватному господарстві гарний господар може збудувати будиночок на стільки ж кімнат, а не тільки намалювати його на папері, як це мають зробити проектанти лікарні.

Сьогодні я вже писав, що система «Прозоро» була задумана для того, щоб інформувати ВСІХ учасників ринку про закупівлі, щоб якомога більше учасників могли взяти участь та, відповідно, «збити» ціну пропозиції.

Так, інші проектанти побачили цю інформацію, але побачили й таке в ній, що на голову не налазить. Наприклад, необхідність наявності у проектантів «геотехнічної лабораторії та сертифікованої лабораторії приладної діагностики будівельних матеріалів та конструкцій». Це для проекту ремонту?!! На другому поверсі?!!

Відома Житомирська проектна фірма ТОВ «Житомирбудпроектекспертиза» побачила ці невідповідності, і подала до замовника раз-за-разом кілька питань, але всі її вимоги були відхилені. В підсумку, ця фірма брати участь в тендері відмовилась, бо зрозуміла, що їй тут нічого не світить, зроби вона навіть наполовину меншу ціну. Телефоном журналісту про це і розповіли.

У підсумку, учасниками тендеру стали Житомирська філія «НДІпроектреконструкція», яка дуже добре навчилась вигравати подібні тендери по всій Житомирщині, та якийсь підставний ФОП, котрий навіть не пробував зменшувати ціну пропозиції.

Тож більш ніж півмільйона гривень з бюджету міської лікарні піде на 4 теки проектної документації (а, може, й ще кудись).

То що ж робить в міській раді ревізійний відділ?..

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img