Свіжі новини
ГоловнаПодіїЖитомирська мандрівниця розповіла, як прожити кілька днів без світла, тепла та газу....

Житомирська мандрівниця розповіла, як прожити кілька днів без світла, тепла та газу. ВІДЕО

Запастися теплим одягом, спальником, сухою туристичною їжею та водою мінімум на два дні. Житомирська мандрівниця Валерія Корнійчук розповіла, що може знадобитися найперше, коли у помешканні декілька днів немає світла, води, газу і тепла.

За її словами, найперше, це теплі речі, які допоможуть тілу зберігати тепло.

“Це теплі шкарпетки, теплі штани, тепла кофтина, термобілизна або тепла куртка, – каже Валерія Корнійчук. – Тому що у побутових умовах вони малокомплектні і займають мало місця у квартирі. Це спальники, які розраховані на різну температуру. Ми можемо їх використовувати і в домашніх умовах, і відповідно під час повітряних тривог – в укриттях”.

До повномасштабної війни Валерія Корнійчук неодноразово бувала в екстремальних подорожах – без комфорту та благ цивілізації. Каже, прийдешня зима через можливі обстріли російськими військовими енергетичних об’єктів її не лякає. Як туристка вдома вона має газовий пальник та консервовану їжу.

“Ми можемо зібрати так цілий обід на день, якщо, наприклад, немає світла. Як зараз буває. І відповідно можуть бути інші смаколики – енергетичні батончики, які займають мало місця і є доволі калорійними”, – розповіла Валерія Корнійчук.

Подружжя Левінських вирішило підготуватися до зими, придбавши теплий одяг.

“Ми маємо спальники, газовий пальник, ліхтарики, які можуть стати в нагоді, коли зникає світло, – сказала в розмові з кореспондентом житомирянка Олена Левінська. – Зараз просто дивимося на куртки, на комплекти термобілизни. Щоб більш комфортнішим було ходити і вдома, і на вулиці”.

Микола Мельник працює в магазині, де продають товари для туризму. З його слів, цієї осені, порівняно з минулою, попит на туристичні товари зріс.

“Купують термобілизну, спальники та також альтернативу тому, якщо не буде світла. Щоб приготувати та розігріти їжу. Раніше це використовували туристи. Але ми бачимо, що це є актуальним зараз саме для побуту. Тепер також цікавляться підставками. Але у побутових умовах це може бути навіть консервна банка, в неї покласти сухий спирт, зверху – чашку. Але звичайно це такий трудомісткий процес, який займає багато часу. І все ж, як альтернатива всьому, то найпростіший варіант, щоб зігріти себе чимось теплим, то це – сухий спирт”, – розповів працівник магазину Микола Мельник.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img