Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ Житомирі тимчасово відмінили безоплатний проїзд для пенсіонерів за віком у громадському...

У Житомирі тимчасово відмінили безоплатний проїзд для пенсіонерів за віком у громадському транспорті

Застосування пільги, яка діяла з десятої ранку до 16-ї години, призупинили після зупинки роботи електротранспорту. У комунальних автобусах та приватних маршрутках безоплатного проїзду для пенсіонерів за віком не планують, розповів заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

За його словами, наразі встановити безоплатний проїзд для пенсіонерів в автобусах неможливо.

“Зараз ми не можемо відновити це, бо всі комунальні автобуси на лінії, і приватного перевізника просимо зробити максимальний випуск. І зараз ще вводити пільговий режим недоречно. Тому що зростає вартість дизельного палива. Електротранспорт – це комунальний транспорт, і місто бере на себе зобов’язання на перевезення пільгових категорій та відшкодовує нашому комунальному підприємству частину коштів”, – каже Олександр Шевчук і додає, що з відновленням роботи електротранспорту будуть відновлені й пільги, які діяли до цього.

Нині замість електротранспорту на маршрути додатково виїхали комунальні автобуси. За проїзд в них пенсіонери за віком платять “Картою житомирянина” сім гривень.

Кондукторка комунального автобусу Зінаїда Данилюк розповідає, що люди жаліються, що прибрали тролейбуси і трамваї.

“Кому треба – їдуть, небагато, але їдуть, платять, сердяться, обурюються, по всякому буває. Різні ситуації, бо це ж люди”, – каже Зінаїда Данилюк.

У Житомирі тимчасово відмінили безоплатний проїзд для пенсіонерів за віком у громадському транспорті
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img