Свіжі новини
ГоловнаСвітЯк при економії електроенергії мають працювати заклади та інфраструктура у Житомирі

Як при економії електроенергії мають працювати заклади та інфраструктура у Житомирі

25 жовтня начальник інспекції з технічного аудиту “Житомиробленерго” Віталій Соколов нагадав працівникам закладів й установ у Житомирі про необхідність заощадження електроенергії.

“Деякі споживачі не дотримуються правил економії, тому ми перевіряємо і попереджаємо їх, – каже Віталій Соколов. – Якщо ми не вкладемося у зазначені ліміти споживання електроенергії і потужностей, то будемо змушені застосовувати графіки аварійних відключень. Відтак постраждають не тільки підприємці, а й побутові споживачі у своїх помешканнях”.

Віялові відключення електропостачання в області не запроваджуватимуть, якщо буде дотриманий ліміт потужності та обсягів споживання.

“Зараз введені черги відключення, тобто ми повинні область ввести в ліміт, – каже голова правління АТ “Житомиробленерго” Олексій Шекета. – Якщо ми цього не робимо, не обмежуємося самостійно чи примусово, тоді відключають з центрів живлення, тобто відключають все. Це відключаються і лікарні, і водоканали, і населення, тому що аварія в енергетичній системі України це набагато гірше, ніж просто відключати централізовано, щоб цю енергетичну систему зберегти”.

Житомир, 24 жовтня, вулиця Київська, 21:00 година. Пік споживання електричної енергії. В одному з розважальних закладів та в аптеці, що розміщена поруч, увімкнене яскраве світло та зовнішня реклама. Навпроти у кафе та магазинах, які зачинені, також не вимкнули освітлення.

Олександр, котрий живе неподалік, розповів, що внутрішнє освітлення та зовнішня реклама у цих закладах увімкнені цілодобово.

“Нині, коли у країні становище таке складне для всіх людей, бажано, щоб все це було відключене. Це моя думка, – каже Олександр. – Я вдома по лічильнику своєму бачу, що зекономив дуже багато електроенергії. На кухні я включаю не три лампочки, а одну. Треба, щоб все було відключене, окрім світлофорів, бо це – безпека“.

“Така норма не передбачена чинним законодавством, але на рівні міської ради можна прийняти рішення, – каже юристка Наталія Циганчук. – Я думаю, якщо звернутися до суду, воно буде скасовано”.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img