Свіжі новини
ГоловнаПодіїЖитель Коростенщини сидітиме за ґратами 9 років за крадіжки та підпал будинку...

Житель Коростенщини сидітиме за ґратами 9 років за крадіжки та підпал будинку професора

Прокурори Малинського відділу Коростенської окружної прокуратури довели у суді вину місцевого жителя у скоєнні низки крадіжок, вчинених групою осіб, поєднаних з проникненням у приміщення та умисному пошкодженні чужого майна, вчиненому шляхом підпалу (ч. 3 ст. 185, ч. 2 ст. 194 КК України).

Про це 27 жовтня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

“Стороною обвинувачення доведено, що злочини протягом листопада-грудня минулого року скоїв раніше судимий 25-річний житель Коростенського району спільно із своїм приятелем (матеріали стосовно нього виділені в окреме провадження). Засуджений зі своїм спільником займалися кримінальним промислом здебільшого увечері. Вони зламували замки на гаражі чи то господарському приміщенні сельчан і викрадали різне майно, а часом прихоплювали домашню птицю та зникали з місця злочину.

До одного з потерпілих, столичного професора, який мав дачний будинок у селі, вони навідалися тричі, викравши з обійстя бензопилу, акумулятор та газовий балон. Під час чергового злочинного «рейду», будучи у стані алкогольного сп’яніння, проникнули у будинок, однак, не знайшовши вартісних речей, навмисно підпалили оселю.

Установлено, що такими злочинними діями трьом місцевим жителям заподіяно матеріальних збитків на загальну суму майже 454 тис. грн“, – йдеться у повідомленні.

До того ж, зазначені крадіжки фігурант провадження вчинив вже після призначення судом покарання за раніше скоєний ним злочин. За сукупністю вироків, обвинуваченому призначене покарання у виді позбавлення волі строком на 9 років.

Ваша стаття
Читайте також

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img