Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Хто і навіщо покриває путінську церкву в Україні?

Хто і навіщо покриває путінську церкву в Україні?

28-11-2022
Обшук, проведений СБУ у приміщенні Чернівецько-Буковинської єпархії, - це природне продовження історії, про яку ми розповіли* раніше: УПЦ МП намагаються перетворити на УПЦ ОП. Офіс президента хоче змусити церкву митрополита Онуфрія стати слухняним знаряддям у їхніх руках. Щоби священики УПЦ МП на місцях аґітували не за "русскій мір", а за партію "Слуга народу" взагалі і за Зеленського особисто.

Реалізувати цей план міністр Ткаченко зобов'язався шляхом переговорів та переконань. А коли стало очевидно, що спроби Ткаченка провалилися, за справу взялася СБУ Малюка. Так, СБУ одночасно пресує УПЦ МП, але перешкоджає переходові громад УПЦ МП до ПЦУ митрополита Єпіфанія. Все логічно. ПЦУ Єпіфанія - це Петро Порошенко. А офісові презедента потрібно не дарувати УПЦ МП Порошенкові, а зробити її своїм знаряддям. Проте.

Самий факт обшуку в Чернівецькій єпархії вражає. Справа в тім, що Чернівецько-Буковинська єпархія – це вотчина самого митрополита Онуфрія. У предстоятелі УПЦ МП він вийшов саме з митрополитів Чернівецьких та Буковинських. Чернівецька єпархія - це його люди та його бізнес.

На цім тлі просто зловісно глядиться гомосексуальний і практично педофільський скандал, що стався під час обшуку, коли секретаря єпархії митрополита Микиту спіймали в одному ліжку з хлопчиком із церковного хору. Про те, що священики УПЦ МП ласі до гомосексуальної "полунички", відомо давно. Але ось так, з фотозйомкою та доказами... Таких скандалів УПЦ МП не знала давно. Повторюємо, усе це діється в особистій вотчині самого Онуфрія. Логічне питання: якщо такі звичаї панують у резиденції предстоятеля, що ж відбувається по инших парафіях? Та от те саме й відбувається, це очевидно.

Такий крутий наїзд пояснюється просто. Онуфрій, попри обшуки в Києво-Печерській лаврі, тягне час і на співпрацю з ОП не йде. Справа в тім, що умови, що їх виставляє ОП, для Онуфрія неприйнятні.

По-перше, ОП вимагає, аби УПЦ МП цілком відмовилася від пропаґанди "русскоґо міра" і зосередилася виключно на українськім порядкові денному з обов'язковим прославленням Зеленського та Єрмака. Онуфрій розуміє, що це неможливо. Почни він вимагати такого від митрополитів та архієпископів, у відповідь виникне "бунт ватників", який може призвести до усунення самого Онуфрія й заміни його на митрополита Антонія Паканича. Відкритий конфлікт із владою тоді неминучий. Але проросійським ієрархам саме це й потрібно: зіткнення парафіян УПЦ МП та Нацґвардії всередині України та крики про українські репресії за релігійними ознаками - для Заходу. Все це сильно зіпсує Онуфрієві його церковний бізнес.

І от бізнес - це оте "по-друге", через яке Онуфрій та ОП не можуть домовитися. Річ у тім, що ласі на гроші Єрмак і Татаров вимагають від УПЦ МП не лише відданости й покірности. Вони хочуть ще й частку церковних доходів. А доходи в УПЦ МП через війну відчутно впали. Храми УПЦ МП банально пустіють, віряни масово йдуть до храмів україноцентричного ПЦУ.

Вимога грошей від Онуфрія - це без перебільшення удар по його ерогенній зоні. Давно відомо, що Онуфрій байдужий до хлопчиків з хору, проте він небайдужий до грошей. Гроші є справжньою пристрастю цього служителя Бога. Чи зламають жадібність Онуфрія кадри хлопчиків у трусиках, ми скоро дізнаємося. Хоча натяк прозорий, наступні обшуки розпочнуться в офісах пов'язаних з Онуфрієм бізнесів.

А в тому, що Малюк пресуватиме УПЦ МП, навіть не сумнівайтеся. В СБУ вистачає оперативників, які пройшли фронт і люто ненавидять "Московську церкву". Сам Малюк чекає на офіційне призначення керівником СБУ. Приставка "в.о." у назві його посади йому вкрай не подобається. Чекаємо на нові обшуки. І чекаємо провокацій у відповідь з боку УПЦ МП.


На головну сторінку

«    Листопад 2022    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Новини