Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини

Колишнього українського телеведучого, який родом з Житомира, судитимуть за держзраду та виправдовування збройної агресії РФ

02-12-2022
Колишнього українського телеведучого, який родом з міста Житомир, судитимуть за державну зраду та виправдовування збройної агресії РФ. Про це повідомляє на офіційному сайті Офіс Генерального прокуратура України.

В повідомленні, зокрема, йдеться, що колишнього українського телеведучого обвинувачують у державній зраді, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України й виправдовуванні, визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників. Обвинувальний акт в порядку спеціального досудового розслідування стосовно громадянина України – російського журналіста до суду скерували прокурори Київської обласної прокуратури.

В ході розслідування слідчі встановили, що до 2014 року обвинувачений працював ведучим на українських телерадіоканалах. Під час Революції Гідності проводив київський Антимайдан, потім переїхав на постійне місце проживання до Росії. В Москві почав роботу на державному телеканалі як журналіст, висвітлюючи події в Україні у вигідному для Кремля ракурсі.

“У створеному ним Telegram-каналі висвітлює викривлену інформацію щодо історичних та політичних фактів у проросійському спрямуванні. На власних сторінках у соціальних мережах він дискредитує чинну владу України, її представників і рішення, формує негативний імідж нашої держави на міжнародній арені. Його пости містять заклики до захоплення окупантами всієї території України”, – йдеться у повідомленні.

В інформаційному просторі РФ обвинуваченого називають політологом, деканом факультету медіакомунікацій, лідером руху “Російських українців”, а віднедавна – військовим експертом.

Досудове розслідування проводили слідчі СБУ у Києві та Київській області за оперативного супроводу Головного управління контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму Департаменту захисту національної державності СБУ.

Колишнього українського телеведучого, який родом з Житомира, судитимуть за держзраду та виправдовування збройної агресії РФ

На головну сторінку

«    Грудень 2022    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Новини