Свіжі новини
ГоловнаУкраїнаДвоє жителів Житомирщини лишились без телефонів після того, як дали подзвонити знайомим

Двоє жителів Житомирщини лишились без телефонів після того, як дали подзвонити знайомим

Двоє жителів Житомирського району потерпіли від подібних ошуканств. В обох випадках заявники довірили своїм знайомим особисті речі у тимчасове користування. Згодом стало зрозуміло, що повертати їх власникам ніхто не збирався.

До відділення поліції №1(с. Любар) звернувся 19-річний житель місцевої громади з повідомленням про шахрайство. Хлопець розповів, що кілька днів тому його знайомий під час спільного чаркування попросив у нього мобільник нібито для термінового дзвінка. З чужим телефон чоловік відійшов, а коли повернувся, то повідомив, що нібито загубив вартісний ґаджет.

Втім, любарські оперативники викрили 20-річного товариша заявника в обмані і таки вилучили в нього «втрачений» телефон.

41-річна житомирянка під час гостин у сусідки також «позичила» її знайомому свій ґаджет нібито для дзвінка. Однак за кілька хвилин ні чоловіка, ні свого мобільника в оселі не стало. Нині правоохоронці встановлюють місцезнаходження підозрюваного в ошуканстві та чужого ґаджета.

Поліцейські нагадують, що відповідно до ст. 190 Кримінального кодексу України, такі дії кваліфікуються як #шахрайство і тягнуть за собою покарання від штрафу до позбавлення волі строком до 3 років.

Також поліція застерігає громадян від надмірної довірливості. Будьте уважними і обережними у спілкуванні з незнайомими і малознайомими вам людьми. Не передавайте в чужі руки свої речі і не залишайте їх без нагляду

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img