Свіжі новини
ГоловнаУкраїнаПрокуратура Житомирщини ініціювала арешт товарів російського виробництва на понад 1,5 млн грн....

Прокуратура Житомирщини ініціювала арешт товарів російського виробництва на понад 1,5 млн грн. ФОТО

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури, у межах кримінального провадження (ч. 2 ст. 364 КК України) накладено арешт на товари російського виробництва, вартістю понад 1,5 млн грн.

Про це 3 січня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

Слідством установлено, що у вересні 2022 року приватна фірма, порушуючи вимоги постанови КМУ «Про застосування заборони ввезення товарів з Російської Федерації» (від 09.04.2022), ввезла на територію України для розмитнення товари російського виробництва для автомобілів на суму понад 1,5 млн грн, відобразивши в офіційних документах країну їхнього походження – КНР.

Під час обшуку вилучено товар, а також документи, які підтверджують його походження з країни-агресора”, – йдеться у повідомленні.

За ініціативи прокурорів обласної прокуратури на вилучені товари і документи накладено арешт. Також вирішується питання про передачу арештованого майна в управління АРМА.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, у тому числі щодо правомірності дій працівників митниці, триває.

Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура. Розслідують провадження слідчі другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Житомирі) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому.


Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img