Свіжі новини
ГоловнаБез категоріїУ Житомирі фіксують аномальне тепло

У Житомирі фіксують аномальне тепло

У перші дні року в Житомирі зафіксували температурні рекорди. Погода 1 січня 2023 року була найтеплішою з усіх спостережуваних років.

Про це повідомляє Житомирський обласний центр з гідрометеорології.

1 січня на метеостанції Житомир зафіксували новий температурний рекорд – 14,8 градусів тепла. Від 13 до 15 градусів тепла зафіксували й першого січня на всій території області. 2 січня в Житомирі теж зафіксували температурний рекорд – 11,2 градусів тепла.

Причина потепління – теплий антициклон з Північної Африки.

“У нас циркуляція повітря відбувається за годинниковою стрілкою. І весь цей потік теплого повітря з Північної Африки йде саме на територію України. Першого січня на всій території області зафіксували аномально теплу погоду як для цієї пори року. Найтепліше було у Житомирі, оскільки це південь області – 14,8 градусів тепла. За всю історію спостережень з 1945 року на Житомирщині найбільшою температурою було 10 градусів тепла. Нерегулярні спостереження максимальних і мінімальних температур проводилися і у 20-30 роки минулого століття. На сьогодні на 3-5 градусів зафіксовано перевищення максимальних показників для доби першого січня”, – розповідає Людмила Заруцька, синоптикиня Житомирського обласного центру з гідрометеорології.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img