Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ селі Бердичівського району діагностували сказ у собаки

У селі Бердичівського району діагностували сказ у собаки

У Житомирській області продовжують виявляти сказ у тварин. Новий випадок зареєстрували у Семенівській громаді Бердичівського району. Сказ діагностували у домашнього собаки, який контактував з лисом.

Про це 4 березня повідомила Семенівська громада з посиланням на інформацію головного редактора видання «РІО-Бердичів».

«Цього тижня в селі Іванківці спеціалісти ветеринарної медицини провели заходи з дезінфекції господарств, по яких бігав скажений пес. Історія розпочалась трохи більше тижня тому, коли собаки в одному обійсті розірвали дикого лиса. Господарка оселі півтора місяця тому відмовилась від вакцинації свого чотирилапого сторожа, а тепер забила на сполох. Через кілька діб пес відірвався від припону і став гасати по вулиці, ганяв курей, вкусив сусідську собаку, а невдовзі й здох», – йдеться у повідомленні.

Ветеринарна лікарка дільниці взяла в нього пробу на аналіз. Днями підтвердилось, що пес був заражений небезпечним вірусом сказу.

Зазначається, що днями у громаді відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Семенівській сільській раді, яка прийняла рішення ввести карантинні обмеження зі сказу собаки у вогнищі с. Іванківці, вул. Шкільна, 12 з прилеглими до нього територіями в радіусі 2 км. з 03.03.2023 року терміном на 2 місяці відповідно до інструкції.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img