Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Депутат Житомирської облради може стати заступником Залужного

Депутат Житомирської облради може стати заступником Залужного

18-03-2023
Депутат Житомирської облради Михайло Забродський, який днями написав заяву про складання депутатських повноважень, достроково припиняє повноваження народного депутата від «Європейської Солідарності».

Депутат Житомирської облради може стати заступником Залужного


Як стало відомо сайтові Житомир-Онлайн, генерал-лейтенант повертається на військову службу - його планують призначити заступником головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного.


Довідка з Вікіпедії:

Михайло Віталійович Забро́дський — український військовик, генерал-лейтенант Збройних сил України, Народний депутат України 9-го скликання. Командувач Десантно-штурмових військ (2015—2019), перший заступник керівника Антитерористичного центру при СБУ і керівник Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей (2017). Герой України.

Народився 24 січня 1973 року в Дніпрі в сім'ї військових. У 1989 році закінчив середню школу. З 1989-го по 1994 рік військову освіту здобував у Санкт-Петербурзі — Військово-космічна академія імені О. Ф. Можайського, після чого протягом п'яти років проходив військову службу за контрактом у Російській Федерації. Після повернення до України почав службу в 95-ій окремій аеромобільній бригаді на посаді командира взводу.

У 2005—2006 роках — слухач коледжу Командування армії та штабу США. Вільно володіє англійською мовою.

У 2009 році у званні підполковника був начальником штабу і першим заступником командира 95-ї окремої аеромобільної бригади. Восени 2009 року призначений на посаду командира українського контингенту, що входить до складу українсько-польського миротворчого батальйону («УкрПолбат») у Косові, основу якого складали військовики 95-ї окремої аеромобільної бригади 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ.

У січні 2013 року Забродського призначено командиром 95-ї окремої аеромобільної бригади (м. Житомир).

Російсько-українська війна

Докладніше: Російська збройна агресія проти України (з 2014) та Війна на сході України

У ході Війни на сході України 95-та аеромобільна бригада під командуванням Забродського виконувала задачу з блокування міст Слов'янськ та Краматорськ, захопила та утримувала важливий опорний пункт — гору Карачун.

У квітні 2014 року під керівництвом полковника Забродського була відбита бойова техніка 25-ї окремої повітрянодесантної бригади, що її захопили сепаратисти в місті Слов'янськ раніше. Також у квітні під час проведення операції під його керівництвом аеромобільна група в районі населеного пункту Крива Лука не допустила відходу бойовиків на територію Російської Федерації. 23 травня особисто брав участь у розблокуванні колони 2-го батальйону 30-ї ОМБр біля Рубіжного.

Докладніше: Бій під Рубіжним 22 травня 2014

Улітку 2014 року 95-та бригада під командуванням Забродського здійснила рейд у тил супротивника. За два тижні, виконуючи бойові завдання, бригада Забродського пройшла 470 км від Слов'янська до Маріуполя, потім уздовж російсько-українського кордону, і через Луганськ повернулася до Слов'янська. На думку американського експерта Філіпа Карбера (англ. Phillip A. Karber) це був найдовший рейд збройного формування у новітній історії.[2][7]

Докладніше: Рейд 95-ї бригади

24 серпня 2014 року командував зведеним парадним батальйоном учасників АТО на Параді на честь дня Незалежності[8].

У березні 2015 року призначений командувачем Високомобільних десантних військ України.[9]

3-4 червня 2015 року командував українськими силами в ході боїв за Мар'їнку.

Під час війни Михайло Забродський продовжив навчання, а в червні 2017 року закінчив Національний університет оборони України імені Івана Черняховського, отримав диплом магістра.

9 листопада 2017 року Президент України Петро Порошенко повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, що новим командувачем сил антитерористичної операції (АТО) призначено командувача Десантно-штурмових військ Збройних сил України Михайла Забродського[12][13][14]. Одночасно з новим призначенням у ході однієї з наймасштабніших ротацій у зоні АТО на лінію зіткнення зайшло кілька бригад ДШВ, серед яких і 25-та повітряно-десантна та 79-та десантно-штурмова.

Парламентська діяльність

Перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

17 березня 2023 року стало відомо, що народний депутат від «Європейської солідарності» Михайло Забродський написав заяву про складання депутатського мандата.

На головну сторінку

«    Березень 2023    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Новини