Свіжі новини

ГоловнаУкраїнаУкраїнські курчата з російським «присмаком». Житомирянку відмовились обслуговувати в магазині державною мовою

Українські курчата з російським «присмаком». Житомирянку відмовились обслуговувати в магазині державною мовою

У Житомирі виник мовний скандал. Працівники м\’ясного магазину відмовились спілкуватись з покупцем українською мовою. Після словесної перепалки працівники силою виштовхали жінку з магазину. На місце події приїздила поліція.

Про інцидент в соцмережі повідомила Світлана Роспотнюк. За її словами, події розгортались в магазині “Українські курчата” в мікрорайоні Маликова.

“Допис про те, як “Українські курчата” виявились зовсім не українськими… ТЦ “Острів”, район Малікова. Стою в черзі за мʼясом. Продавчиня читає вголос для покупця назву міста виробника якогось продукту і називає “Іванко-Франківська область, Бандерівське”, потім додаючи – “ужасноє названіє”, а її колега – чоловік, який обслуговує пару людей похилого віку, ще додає – “дибільноє названіє”. Сподіваючись, що вони жартують, додаю, що краще Бандерівськ, ніж Московськ. На що чоловік мені відповів, що “лучше уже масковск”. Розумію, що не жартують, вирішила поцікавитися чому вони взагалі розмовляють російською, якщо в статті 30 Закону України про мову, вони зобовʼязані обслуговувати клієнтів українською. Моє зауваження вкрай їм не сподобалось, почалися крики до мене типу: “какая разніца?”, “імєю право”, щось про Конституцію України і далі нерозбірливо. На що я спокійно відповідаю, що якщо ви маєте повне право розмовляти як бажаєте, значить, я можу це зняти на відео і далі ми розмову зафільмуваємо. Що було далі? – Далі пані та її колега агресивно вилітають з підсобки, чоловік, який в два рази вищий та більший за мене, хапає мене за плечі, навалившись усією вагою, вдаряє у скляне вікно та починає виштовхувати з магазину. Усе це під крики та спроби відібрати телефон. Додаю коротке відео, на жаль, усе що вдалося зняти, але думаю воно достатньо багатомовне”, – написала Світлана Роспотнюк.

За словами житомирянки, поліція зафіксувала тілесні пошкодження та відкрила кримінальне провадження.

“Чоловік-нападник після виклику поліції швидко покинув магазин і далі про його долю ми нічого не знаємо, оскільки пані продавчиня почала стрімко заперечувати його існування… Робіть висновки, чи варто купувати “українські” курчата з присмаком московська. Ніколи не думала, що колись у Житомирі стану жертвою нападу через українську мову. Тілесні ушкодження зафіксовані, кримінальне провадження відкрите”, – резюмувала Світлана Роспотнюк.

Фото з допису Світлани Роспотнюк

Містяни кажуть, що це не перший прояв проросійської позиції в даному магазині.

“Теж мала неприємний інцидент в цьому магазині повʼязаний з відвертою проросійською позицією продавців (власників). З того часу не обслуговуюсь там. Сподіваюсь, що Служба безпеки України відреагує на ситуацію, але було б правильно, якби і громадяни знали та зробили для себе висновки”, – написала в соцмережі Тамара Черняхович.

Українські курчата з російським «присмаком». Житомирянку відмовились обслуговувати в магазині державною мовою
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img