Свіжі новини
ГоловнаПодії«Житомиробленерго» можуть націоналізувати

«Житомиробленерго» можуть націоналізувати

Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про націоналізацію активів на мільярди гривень кількох наближених до кремля російських олігархів. Також розглядається рішення про націоналізацію кількох обленерго, серед яких і АТ «Житомиробленерго».

Про це повідомило Державне бюро розслідувань.

«Арештовано судом та розглядається ВАКС питання націоналізації наступних активів: ПрАТ «Рівнеобленерго» (93,2%), АТ «Херсонобленерго» (99,9 %), АТ «Чернівціобленерго» (96,8%), АТ «Житомиробленерго» (95,5%), ПрАТ «Кіровоградобленерго» (72,9%), а також 7 готелів та 2 ТРЦ, загальною вартістю 2 млрд грн (Гінер)», – йдеться у повідомленні ДБР.

Водночас вже націоналізували:

ТОВ «Глухівський кар’єр кварцитів» та ТОВ «Миколаївський глиноземний завод» (орієнтовна вартість — 10 млрд грн);
ТРЦ Ocean Plaza (орієнтовна вартість — понад $350 млн);
88,89% акцій АТ «Перший інвестиційний банк».

«Житомиробленерго» можуть націоналізувати

Також націоналізовано різні частки статутного капіталу та майно росіян в інших важливих стратегічних галузях української економіки. Зокрема, це 100% ТОВ «Авангард-Віларті», яке окрім «Оушен Плаза Проджект (Кіпр) ЛТД» володіє ще компанією «Ітодер Інвестментс Лімітед» (Ethoder Investments Limited) та 66,65% «Інвестиційниого союзу «Либідь».

Арешт обленерго

В листопаді 2022 року Печерським районним судом накладено арешт на контрольні пакети акцій підприємств критичної енергетичної інфраструктури «Херсонобленерго», «Кіровоградобленерго», «Житомиробленерго», «Рівнеобленерго» та «Чернівціобленерго», що входять у групу VS Energy.

За даними Економічної правди, ці установи контролюються громадянами рф Олександром Бабаковим, Євгенієм Гінером та Михайлом Воєводіним.
VS Energy, в свою чергу, наполягає на тому, що наразі власниками компанії є громадяни ЄС – Віліс Дамбінс, Валтс Вігантс, Артурс Альбергі (громадяни Латвії), Олег Сізерман, Марина Ярославська (Німеччина).

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img