Свіжі новини
ГоловнаПодіїВідбудова мосту у Малині: делегація з Естонії і області перевірила роботи. ФОТО

Відбудова мосту у Малині: делегація з Естонії і області перевірила роботи. ФОТО

Естонська сторона вже проплатила 16 млн грн за роботи.

У вівторок, 11 липня, у Малин прибула офіційна делегація за участі керівництва області та представників з Естонії, щоб перевірили процес відбудови «фабричного» мосту.

«Проєкт реалізується за кошти Державного дорожнього фонду, а Естонська сторона погодилася виділити на будівництво мосту співфінансування обсягом 1 млн євро. Меморандум про це ми підписали місяць тому на урочистому відкритті побудованого завдяки їх допомозі нового дитячого садочку в Овручі», — прокоментував голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

З його слів, наразі Центром міжнародної співпраці розвитку Естонії оплачені роботи загальною вартістю майже 16 мільйонів гривень. Це близько 40% передбаченої допомоги.

За рахунок коштів Державного дорожнього фонду оплачені роботи загальною вартістю майже 11 мільйонів гривень.

Будівельники запевняють, що роботи будуть завершені до кінця вересня поточного, 2023 року.

Нагадаємо, улітку минулого року оголосили тендер на відбудову «фабричного» мосту. Вартість відбудови оцінили у 105 млн грн. Враховуючи, що естонці пообіцяли 1 млн євро (у гривнях це десь близько 40 млн), то за українською стороною ще 65 млн грн.

Згідно з укладеним договором, роботи мали завершити до кінця 2022-го, але, як бачимо, ситуація змінилася.

До слова, відновлює переправу через Іршу фаворит «Великого будівництва» – фірма колишнього директора Буковеля, яка запропонувала найдорожчий прайс.

Зазначимо, що капітальний ремонт мосту через Іршу, який вже давно «втомився» від навантажень та інтенсивного трафіку, планували ще на початку минулого року, до війни. Тоді витрати оцінювали у майже 65 млн грн. Вже 6 березня міст постраждав внаслідок падіння у центрі Малина 500-кілограмої бомби…

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img