Свіжі новини
ГоловнаПодіїНа Житомирщині батьки загиблого на війні футболіста Артура Гриценка подарували громаді спортивний...

На Житомирщині батьки загиблого на війні футболіста Артура Гриценка подарували громаді спортивний майданчик

Батьки загиблого українського футболіста Артура Гриценка подарували спортивний майданчик дітям села Наталівка Звягельської громади.

Надія і Володимир Гриценки розповіли, що витратили на це частину грошей з державної компенсації, яку отримали у зв\’язку з загибеллю сина на війні.

Надія і Володимир Гриценки живуть у селі Наталівка Звягельської громади. Побудувати спортивний майданчик вирішили для тамтешніх школярів – учнів Наталівської гімназії.

“Міські діти більш забезпечені, ніж сільські, тому ми вирішили зробити спортивний майданчик у селі на честь нашого Артура, який загинув 22 квітня 2022 року, захищаючи Україну. Вартість майданчика два мільйони гривень”, – розповіла мати загиблого футболіста Надія Гриценко.

“Раніше у нас був звичайний майданчик, а зараз – сучасний, новий, зручний“, – каже учениця Наталівської гімназії Валерія Котвицька.

“Для села – це дуже круто, не потрібно їздити в місто займатися спортом. У нас був стадіон, але він заріс травою і там багато багнюки”, – говорить житель села Наталівка Богдан Кушнір.

За словами батька Артура, Володимира Гриценка, син грав у командах Другої та Першої ліги чемпіонату України.

“Артур закінчив Львівську дитячо-юнацьку спортивну школу, – розповідає батько загиблого футболіста Володимир Гриценко. – Він був перспективний, тому його взяли за СК “Львів” грати. Після цього він грав за алчевську “Сталь”, а потім – за “Спартак” (Суми). Ще грав за “Арсенал” з Білої Церкви. Це команди Першої ліги. А після того, як був у літах, перейшов у Другу лігу. Грав за “Самбір” – Львів та за “Коростень”.

“Я думаю, що Артур пишався б цим вчинком своїх батьків, – каже товариш загиблого футболіста Юрій Ковальчук. – Батько в нього теж футболіст. Вся спортивна сім\’я у нього. Брат Сашко теж грав у футбол. Ми ще нещодавно за Наталівку грали разом”.

Володимир Гриценко розповів, що коли почалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну, Артур повернувся з Франції, де працював, та став на захист України. За словами чоловіка, син загинув на Харківщині 22 квітня 2022 року під час артобстрілу.

У день відкриття нового спортивного майданчика учні Наталівської гімназії взяли участь у спортивних естафетах та вперше провели футбольний матч на честь загиблого українського футболіста.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img