Свіжі новини
ГоловнаПодіїПідозрюваний в продажу безкоштовних ліків судиться за поновлення на посаді завідувача відділення...

Підозрюваний в продажу безкоштовних ліків судиться за поновлення на посаді завідувача відділення житомирського онкодиспансеру

Сергій Гринчук, який є фігурантом справи про продаж безкоштовних ліків онкохворим, в січні цього року був звільнений з посади завідувача хіміотерапевтичного відділення обласного онкологічного диспансеру і тепер судиться за поновлення на роботі та виплати заробітку «за час вимушеного прогулу».

Богунський районний суд м.Житомира ухвалою від 6 квітня 2023 року відкрив провадження у справі за позовом Сергія Гринчука до комунального некомерційного підприємства «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради.

«Позивач просить визнати незаконним та скасувати наказ відповідача №21/ОД від 30.01.2023 року про звільнення позивача; поновити позивача на посаді завідуючого хіміотерапевтичним відділенням КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради; поновити позивача на посаді лікаря-онколога поліклінічного відділення «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради за сумісництвом; стягнути з відповідача середній заробіток за час вимушеного прогулу, допустити негайне виконання рішення в частині стягнення середнього заробітку за один місяць», – йдеться в ухвалі.

Чергове засідання у справі призначене на 20 липня 2023 року.

Водночас в Корольовському районному суді з вересня 2022 року триває розгляд справи щодо організації схеми з продажу ліків, які безоплатно мали отримувати пацієнти КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер»: обвинувальний акт стосується чотирьох осіб, серед яких – Сергій Гринчук.

Завідувача відділенням онкодиспансеру, депутата Житомирської міської ради Сергія Гринчука обвинувачують за двома статтями – ч. 3 ст. 191 ККУ (заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 366 ККУ (службове підроблення шляхом внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей).

Ухвалою від 3 серпня 2022 року Сергію Гринчуку суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді застави в сумі 156 тис. грн.

Чергове судове засідання по справі про ліки для пацієнтів онкодиспансеру має відбутися 5 вересня 2023 року.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img