Свіжі новини
ГоловнаТоп-новиниПонад 600 безробітних стали учасниками "Армії відновлення" на Житомирщині від початку року

Понад 600 безробітних стали учасниками \”Армії відновлення\” на Житомирщині від початку року

646 безробітних залучили до суспільно корисних робіт в рамках проєкту “Армія відновлення” на Житомирщині від початку року. Про це повідомила Житомирська обласна служба зайнятості на сторінці в мережі Facebook.

За інформацією служби зайнятості, лише за два тижні липня до проєкту приєдналися 152 безробітних. Загалом цей проєкт реалізується у 33 територіальних громадах – це половина громад області.

Найактивнішою в цьому проєкті є Любарська громада, де до “Армії відновлення” залучили 64 безробітного, в Овруцькій громаді в проєкті брали участь 61 людина, в Андрушівській – 49, Олевській – 48, у Хорошівській і Чуднівській громадах – по 41 безробітному.

Основні види роботи на Житомирщині

Серед основних видів робіт – будівництво захисних споруд, облаштування найпростіших укриттів, місць для переселенців, обслуговування пунктів незламності. Також в рамках “Армія відновлення” люди плетуть маскувальні сітки, допомагають вразливим верствам населення.

Оплата праці

Фінансується проєкт “Армія відновлення” з державного страхового фонду на випадок безробіття.

Учасники проєкту отримують оплату не нижчу за мінімальну зарплату 6700 гривень за місяць роботи. На Житомирщині на зарплату виконавцям робіт, які вже відпрацювали та ще працюють, передбачили понад 4,8 мільйони гривень.

Чи зберігається статус безробітного

Як розповідала в інтерв’ю на Українському радіо Житомир начальниця управління реалізації політики зайнятості Житомирського обласного центру зайнятості Світлана Карпович, на період участі у суспільно-корисних роботах статус безробітного за людиною зберігається. Але виплата допомоги по безробіттю, якщо вона в цей період здійснювалася, відкладається. І коли особа повертається в службу зайнятості, то така допомога по безробіттю поновлюється.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img