Свіжі новини
ГоловнаПодіїНі в одному державному медичному закладі на Житомирщині немає апарата, який вимірює...

Ні в одному державному медичному закладі на Житомирщині немає апарата, який вимірює радіонукліди в організмі людини

КУДИ ПОЇХАВ ЦИРК РАЗОМ З МІНІСТРОМ КУЛЬТУРИ…?

Вчора в нашому місті Овручі роздавали запрошення на циркову виставу.

Тож з 20 по 23 липня мами з діточками без всяких перешкод, не зважаючи на військовий стан (тривоги та сирени), можуть зібратися на нову циркову програму з казковими героями Бамбелбі і Діно та клоуном Франтіком, які подарують незабутні враження.

А от зібрати людей захистити свої конституційні права чорнобильців не можливо. Бо це порушує режим військового стану. Повертаючись знову до проблеми зняття чорнобильських зон. Я, як голова громадської організації “Союзу ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи в Овруцькому районі” згідно статуту, що стоїть на захисті чорнобильців і їх законних прав, не в змозі зібрати своїх членів а саме : ліквідаторів ЧАЕС, інвалідів Чорнобиля та тих, хто має статус чорнобильця, вийти до державних установ провести акції протесту чи підтримки. Мабуть, і сьогодні така підтримка потрібна уряду та Верховній Раді, щоб в другому читанні, де будуть знову голосувати з поправками за медичний “канабіс”, підтримати уряд і ВР.

Бо коли Кабінет Міністрів зніме чорнобильські зони, то пенсіонери-чорнобильці по 39 статті про доплату непрацюючому пенсіонеру, який проживає в зоні радіоактивного забруднення, не зможуть отримувати доплати до пенсії в розмірі 19200, 13400, або два прожиткових мінімуми. І не зможуть закупити для “лікування” своїх онуків “канабіс” за свою мізерну пенсію.

А якщо серйозно, сьогодні у нас на Житомирщині, територія якої з 12 областей України найбільш постраждала від Чорнобильської аварії ні в одному державному медичному закладі немає апарата СИЧ (прилад для вимірювання гамма випромінюючих радіонуклідів в організм людини), який сьогодні дуже потрібний для постраждалих від аварії на ЧАЕС і діагностує статистику рівня опромінення людей в чорнобильській зоні.

Тож куди поїхав цирк? І чи довго зможе подорожувати по Україні, скуштувавши радіонуклідів від житомирських чорниць та грибів.

P.S. Ще чорнобильці поки що живі. І якщо буде потрібно, то стануть на свій захист, незважаючи на намагання уряду зняти чорнобильські зони, що грубо порушує конституційні права та Чорнобильський закон України.

Віталій Юшкевич

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img